Ante Cizmic / CROPIX CROPIX
SLAVLJE ZAGREPČANA U SPLITU

'OVO JE MOJIH 14 SAMURAJA!' TRENER MLADOSTI LIKUJE NAKON OSVAJANJA HRVATSKOG KUPA 'Bili smo bolji od Juga u svim elementima igre'

Vaterpolisti zagrebačke Mladosti osvojili su Hrvatski kup nakon što su u finalu u Splitu svladali dubrovački Jug s 16-12 (3-3, 3-3, 7-4, 3-2).
Piše: Dean BauerObjavljeno: 25. studeni 2019. 14:50

Nakon 8 godina, od 2011. i tadašnjeg Kupa, Mladost je prvi put osvojila neko domaće, hrvatsko nacionalno natjecanje. Žapci su osvojili jučer svoj 9. trofej Kupa. Zasluženo, čisto, ali i uvjerljivo protiv jednog od najboljih sastava u Europi, dubrovačkog Juga AO što onda pobjedi daje i veći značaj.

Zagrepčani su konačno, nakon dobrih dva tjedna kritika kojima su bili izloženi, odigrali točno onako kako su igrali u početku sezone. U obrani požrtvovno, fanatično borbeno, u napadu rasplivano. Kada su takvi, onda su opasni do krajnjih granica.

Zoran Bajić, trener Mladosti dan prije polaska za Split otkrio nam je u povjerenju da za svaki slučaj nosi još jedan, drugi par traperica. Za slučaj da u finalu jedne smoči. Koristilo je.

- Ma, ovo je mojih 14 gladijatora. Odličan ambijant, sjajan suparnik, velika utakmica, a mi smo mislim bili bolji možda čak i u svim elementima igre. Ne treba nas nikada nitko otpisati, bez obzira kakvo je stanje. Ja sam jednom prilikom nazvao ove moje dečke ratnicima, ali sada je, u ovoj utakmici to bilo 14 samuraja. Veliki borci koji imaju karakter, srce, hrabrost.

Luka Bukić:

- Borili smo se, ovo je ipak finale. Bila je teška utakmica s puno golova, i drago mi je što smo se dignuli nakon kraćeg razdoblja “traženja”, što imamo ovaj trofej sada, što nosimo Kup u Zagreb i veseliti se.

Cosmin Radu:

- Igrali smo jako dobro od početka do kraja. Ovaj nam je trofej došao baš u pravi trenutak jer smo se malo mučili zadnje vrijeme. Nismo znali kako ćemo igrati u finalu, ali na kraju... Vidjeli ste sve! Ovo je super!

Franko Lazić:

- Teško je izgubiti utakmicu kada imate širinu, kada cijela momčad da sve od sebe, kada sve ide za rukom. Ušli smo možda malo nervozno u utakmicu, ali pokazali smo da možemo, da znamo, da vrijedimo.

Alex Bowen:

- Ovo je meni Amerikancu prvi hrvatski trofej i ja sam presretan. Vidio sam vatru u dečkima, u mojih suigrača. Posebno se pak sjećamo zadnje utamice s Jugom u Dubrovniku gdje nam onaj poraz nije nikako dobro “legao”. Sada smo krenuli jako od početka, odlučni od prve sekunde ovo dobiti. Ovo je izvanredan osjećaj.

Vjekoslav Kobešćak, trener Juga AO:

- Dovoljno sam u vatepolo da znam i mogu procijeniti moć i snagu Mladosti i da znam što ona može ove godine. Zato sam vam nakon polufinala rekao da će finale biti sasvim otvorena utakmica. Apsolutno zaslužena pobjeda i ja im čestitam na Kupu. Mi jednostavno nismo imali svoju igru. U napadu smo išli na individualna rješenja, nismo se smirili cijelu utakmicu, a samim time smo oslobodili kontru Mladosti, pa njihove centre. Primili smo i previše golova. Nismo imali ni snage, niti koncentracije da bi se Mladosti suprostavili. (dba)

Linker
20. travanj 2024 07:49