ORANGE PICS BV/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Orange Pics Bv/Alamy/Alamy/Profimedia
PROVJERA UOČI EURA

Pomlađena Hrvatska uvjerljivo savladala Slovence u Kranju, domaćini pružili otpor tek u jednoj četvrtini

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija pobijedila je u Kranju domaćina Sloveniju sa 17-8
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 27. srpanj 2022. 22:36

SLOVENIJA - HRVATSKA 8:17 (1:4, 4:4, 0:5, 3:4)

KRANJ Gradsko plivalište. Gledatelja 1.000. Suci: Homovec i Radonjič (Slovenija).

SLOVENIJA: Beton, Popovič, Kadivec 4, Potočnik, Lah 1, Blažić 2, Stele 1, Paunovič, Vončina, Justin, Puš, Cerar, Žurbi, Stefanovič, Prcač.

IZBORNIK: Krištof Štromajer.

HRVATSKA: Marcelić, Burić 5, Zović, Biljaka, Lazić, Penava 2, Rakovac 2, Žuvela, Marinić-Kragić 2, Herceg, Bašić 2, Dužević 4, Jurlina, Kržić.

IZBORNIK: Ivica Tucak


Trening tekma na kraju kranjskog dijela priprema za Europsko prvenstvo koje će se održati u Splitu od 27. kolovoza do 10. rujna,prošla je u znaku Hrvatske. Slovenija nije imala posebne šanse, makar je naš tim bio bitno pomlađen za ovu priliku. Samo u drugoj četvrtini Slovenija je pružila jači otpor, dok recimo u trećoj nije uspjela postići ni gol. Ni slovenski vratar Beton nije pomogao protivnicima.

Sloveniji je isto jako nestajao njihov najbolji igrač Matej Nastran, dok u našem sastavu nije bilo Fatovića, Bukića, Bijača, Krapića, Harkova i Vrlića koji je ovog dijela priprema oslobođen. Ono zanimljivo je da su naš centarski tandem bili Branimir Herceg i Antonio Dužević.

Pripreme za Europsko prvenstvo krajem kolovoza u Splitu nakon Kranja nastavljaju se u Šibeniku od 1. kolovoza, a uz naš tim u Šibeniku će biti i reprezentacija Mađarske.

Linker
19. travanj 2024 04:50