TONCI PLAZIBAT/CROPIX
NESTVARAN REZULTAT

Prvaci Hrvatske nakon 14:0 protiv Mladosti: ‘Ovo je trebalo doživjeti!; Nikad nismo ovako odigrali!‘

‘Nama se je dogodio jedan ovakav bezgrešni dan, u kojemu je baš sve išlo. A njima baš ništa...‘
Piše: D. BuconićObjavljeno: 26. srpanj 2020. 11:15

Vaterpolisti dubrovačkog Juga AO obranili su naslov prvaka Hrvatske svladavši uvjerljivo na svom plivalištu u Gružu zagrebačku Mladost s čak 19-3 (4-0, 6-0, 4-1, 5-2) te s ukupnih 3-0 u seriji došli do trofeja.

Nakon što su prve dvije finalne i izuzetno izjednačene utakmice dobili boljim izvođenjem peteraca Jug je do petog naslova zaredom i ukupno 16. u povijesti došao na nevjerojatan način, upravo demoliravši Mladost na Gružu tijekom tri četvrtine.

Gotovo nestvarno je izgledao rezultat od 10-0 na poluvremenu, a u trećoj četvrtini i 14-0 za domaćine pogotovu što je prije desetak dana Mladost iznenadila Jug u Dubrovniku i osvojila regionalnu ligu. Igračima Juga je sve ulazilo u napadu, a odigrali su sjajnu obranu na čelu s vratarem Popadićem, dok Zagrepčani nisu 14 sekundi prije kraja treće četvrtine konačno nisu došli do gola iz peterca.

Loren Fatović s 4 gola, te Daniil Merkulov i Hrvoje Benić s po 3 pogotka prednjačili su kod Juga, dok su za Mladost zabijali Bowen, Miloš i Radu.

image
TONCI PLAZIBAT/CROPIX

"A što ću vam kazati sve ste vidjeli, ovo je trebalo doživjeti, fenomenalna naša utakmica. Vodili smo 14:0, možda je nešto slično bilo kada smo prije više sezona Bresciu vodili 9:0. ovo je bila izuzetno teška serija, prve dvije smo dobili na mišiće, sretno i spretno na petercu, a moglo se tada okrenuti i na njihovu stranu, ovakvu pobjedu našu igru, ovakvu razliku sigurno nitko nije očekivao. Nama se je dogodio jedan ovakav bezgrešni dan, u kojemu je baš sve išlo. A na drugoj strani mladostašima baš ništa. Moram istaknuti našeg "Popa" vratara koji je večeras sve branio i omogućio nam je jednu lagodniju igru, posebice u napadu. skidam mu kapu. Prije početka utakmice lako je bilo primijetiti jednu pozitivnu nervozu, stvarno smo svim srcem htjeli ovu pobjedu. Ali, svima je jasno da krajnji rezultat nije objektivna razlika u kvaliteti između nas i Mladosti", rekao je jedan od junaka finalne serije Loren Fatović.

image
TONCI PLAZIBAT/CROPIX


"Bilo je vrhunskih utakmica Juga i prije u bogatoj povijesti i prije nego što sam ja došao, pa i dobrih utakmica sa mnom na klupi, a ni ovakvu Jug pod mojim vodstvom još nije odigrao. Ovo je bila savršena utakmica za savršeni kraj sezone. Bilo je velikog pritiska u ovoj finalnoj seriji.Koristim ovu priliku pohvaliti sve moje igrače. Nemam riječi kako bi opisao njihov pristup i njihovu igru, pohvalio bih sve moje suradnike, trener koji su bili uz mene, koji su trpjeli moje zahtjeve. a što se tiče junaka među junacima našeg vratara Popadića, njemu dodatne čestitke i ovo je prvi trofej kojega je on donio Jugu. Trebala mu je jedna ovakva utakmica, trebao mu je jedan ovakav trofej da bi ušao u jednu zrelost. Naravno, ne bih propustio čestitati i gledateljima koji su nas nosili tijekom čitave utakmice, ali ne samo u Dubrovniku, pratili su nas i u Zagrebu, osjetili su kada trebaju dati podršku i kada trebaju biti sastavni dio ove momčadi. Oni su bili gladni trofeja i hvala im velika", istaknuo je Jugov trener Vjekoslav Kobešćak.

Linker
24. travanj 2024 05:45