VK JADRAN FACEBOOK
HARKOV & MARINIĆ KRAGIĆ

Sjajni Splićani na krilima dinamičnog dvojca u Podgorici osigurali nastavak puta prema Ligi prvaka

Nakon što su nadigrali imenjake iz Jadrana (HN), vaterpolisti Jadrana dobili su i grčki Apollon.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 23. rujan 2021. 18:03

JADRAN – APOLLON 19:11 (4:3, 4:3, 6:3, 5:2)

PODGORICA – Gradski bazen. Suci: Dervieux (Francuska), Seidel (Njemačka).

JADRAN: Podrug, Burić 2, Marinić Kragić 5, Čagalj 1, Butić 1, Pejković 1, Bukić 1, Harkov 4, Delić 1, Dobud, Šetka 1, Dužević 1, Anić.

APOLLON: Galanopoulos, Alamanos 2, Gardikas, Mokkas, Goniotakis 2, Kotskar, Gusarov 1, Chondrokoukis, Visković, Gounas 5, Tsolakoudis, Solanakis 1, Kavousanos.

PETERCI: Jadran 1-1, Apollon 1-1.

PREKRŠAJI: Jadran 12, Apollon 12. TRI PREKRŠAJA: Harkov (24), Burić (25), Gusarov (29).

Čuvaj se splitske ruke, pogotovo ako su to ruke Jerka Marinića Kragića i Konstantina Harkova! Nakon što su hercegnovskom Jadranu zajedno zabili deset pogodaka (Harkov 6, Marinić Kragić 4), ubitačni tandem Jadrana u drugoj je službenoj utakmici, u 2. kolu kvalifikacija Lige prvaka u Podgorici, kombinirao devet od 19 pogodaka kluba sa Zvončaca. Ovoga puta je Marinić Kragić pogodio pet puta, Harkov jednom manje. Skoro točno 50 posto Jadranovih golova za uvjerljivu pobjedu (19:11) protiv grčkog Apollona.

Harkov je budući hrvatski reprezentativac, odlučio je promijeniti državljanstvo i s nestrpljenjem ga čekamo, dok bi Marinić Kragić, ako nastavi ovim tempom, također trebao postati novi oslonac izbornika Ivice Tucka. Harkov i Marinić Kragić su postigli prvih šest pogodaka Jadrana u ovoj utakmici, pa devet od prvih jedanaest. I tek kad je bilo 11:6 u 19. minuti odlučili su malo usporiti, otvoriti prostor suigračima da i njih krene.

Momčad Mile Smodlake je gubila samo u prvoj četvrtini (1:2, 2:3), a od 8. minute je preuzela vodstvo i stalno ga povećavala. Apollon je odgovarao samo preko Gounasa, ali bilo je to premalo i preslabo za dvije haubice sa Zvončaca. Sa šest bodova iz dvije utakmice i s uvjerljivim pobjedama, Jadran je već osigurao prolaz iz ove skupine u daljnju fazu Lige prvaka. Ostale su im još četiri utakmice u tri dana, među njima i derbi s mađarskim OSC-om sutra u 20.30 sati. To je utakmica koja će odlučivati tko će zauzeti 1. mjesto u ovoj skupini.

Linker
19. travanj 2024 20:27