Hrvatska i Srbija uvijek u bazenu vode velike bitke

 ATTILA KISBENEDEK Afp
SRBIJA VEĆ ČEKA...

Sve se zna, ovo je put Barakuda do svjetske titule! Prvo Gruzija, a onda - vaterpolski El Clasico

Prođu li naši vaterpolisti Gruzijce, ponovno će se susresti dvije ponajbolje reprezentacije svijeta.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. lipanj 2022. 20:59

Dok smo ovo krenuli pisati, odnosno, stvarati priču, Mađari i Gruzijci tek su trebali početi odigravati posljednji susret grupne faze na Svjetskom prvenstvu. Domaćin je, da to odmah razjasnimo, bio apsolutni favorit. Bazen Alfreda Lajosa na Margitinom otoku u srcu Budimpešte... Što je više trebalo reći. I završilo je u konačnici - 18:14 za Mađare, što znači da su Gruzijci poslužili dobro za "podgrijavanje" atmosfere pred nokaut-fazu.

No, baš ta Gruzija će, kad smo već kod nje, biti sljedeći protivnik - Hrvatske! Osmina finala SP-a, opet baš na tom Margitinom otoku, ponedjeljak - 15.30 sati. Zna se dakle i kada i gdje, sada samo treba krenuti pobjeđivati, jednu po jednu do medalje.

Hrvatska je, podsjetimo, remizirala s Grčkom na otvaranju SP-a u Debrecenu, a onda su Grci s 11 razlike pobijedili na kraju trećeplasirani Japan. Barakude to nisu "mečirale", pobijedile su Azijate sa samo osam pogodaka prednosti pa je tako Grčka izborila prvo mjesto i izravan nastup u četvrtfinalu, te dva dana odmora više.

Hrvatska će u ponedjeljak odmjeriti snage s Gruzijom, s kojom, čast joj, ne bi trebalo biti problema, a onda... Spektakl! Srijeda, isti bazen Alfred Hajos, a s druge strane - Srbija! Termin se ne zna, jer od četvrtfinala na dalje imaju pravo pregovora s organizatorima TV-kuće, a tu će Mađari kao domaćini imati glavnu riječ, pa si opet uzeti termin u 21 sat...

Prođemo li u polufinale (petak) tamo će nas čekati Crna Gora ili Španjolska (eventualni trokut zatvara Japan), a onda, nedjeljno finale. Tko zna, možda i nova proslava naslova svjetskih prvaka...


KOSTUR NOKAUT-FAZE

Osmina finala, ponedjeljak:

Crna Gora - Japan (14 sati)

Gruzija - Hrvatska (15.30)

Italija - Australija (17.00)

JAR - SAD (18.30)

Četvrtfinale, srijeda:

Mađarska - Italija/Australija

Grčka - JAR/SAD

Španjolska - Crna Gora/Japan

Srbija - Gruzija/Hrvatska

Polufinale, petak:

Italija/Australija/Mađarska - Grčka/JAR/SAD

Španjolska/Crna Gora/Japan - Srbija/Gruzija/Hrvatska

Finale je na rasporedu u nedjelju

Linker
19. travanj 2024 08:25