TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
RIJEČ IZBORNIKA

Tucak nakon plasmana u polufinale EP-a: ‘Ostali smo u vrhu europskog vaterpola, ali sada želimo medalju‘

‘Ovo će biti drugo polufinale u dva mjeseca i to me čini jako ponosnim. No, sada slijedi borba za medalje‘
Piše: Hina, Dean BauerObjavljeno: 06. rujan 2022. 22:20

Mogu reći da je naš primarni cilj ostavren - ostali smo u vrhu svjetskog i europskog vaterpola, ali sada želimo medalju, kazao je hrvatski vaterpolski izbornik Ivica Tucak nakon pobjede nad Gruzijom u Splitu i plasmana u polufinale Europskog prvenstva.

Hrvatska muškva vaterpolska reprezentacija plasirala se u polufinale Europskog prvenstva u Splitu sigurnom 15-5 (4-0, 2-2, 6-1, 3-2) pobjedom protiv Gruzije u četvrtfinalu.

- Obrana je naš najbolji dio, na tome smo baš krvavo trenirali zadnja dva mjeseca. Tako je bilo i večeras. Malo smo odmarali momčad, što nekad nije dobro jer se gubi tenzija, ali i Talijani su imali jednosmjernu utakmicu. Imamo još puno rezervi.

Hrvatska će igrati svoje 10. europsko polufinale u četvrtak protiv Italije koja je izbacila Francusku.

- Ovo će biti drugo polufinale u dva mjeseca i to me čini jako ponosnim. No, sada slijedi borba za medalje, čeka naš Italija, strašno teški protivnik s kojima smo ove godine odigrali sedam-osam što službenih, što prijateljskih, što službenih utakmica i rezultat uvijek bio minimalan ili za njih ili za nas. Ja vjerujem da imamo snagu da ih pobijedimo, igramo kod kuće, pred ovom divnom splitskom publikom - kazao je Tucak, koji je nastavo hvaliti Talijane.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix

- igraju jako agresivni vaterpolo, na granici prekršaja, a u napadu raspolažu s trojicom vhunskih individualaca. Znamo sve o njima. Pogledajte u kakvu smo društvu - Italija,Mađarska, Španjolska i mi. Tu nema slabih.

- Gruzijci su protiv Nizozemske pokazali da su momčad koju treba respektirati, stoga smo bili spremni na sve, znali smo što nas očekuje. Ušli smo stvarno motivirani u utakmicu, željni. Znali smo ako podcijenimo suparnika da možemo ući u problem. Mislim da smo jednim dobrim pristupom zaslužili ovu pobjedu. Pozivam sve da dođu u polufinale, da napunimo cijelu arenu kakva je bila i sada, da skupa uđemo u finale. Nadam se da ćemo s takvom publikom biti najtvrđi protivnik za suparnika - govorio je nakon susreta Kragić, a na njega se nadovezao Rino Burić:

- Cijeli turnir igramo dobru obranu, primamo malo golova. Bijač je na golu u stvarno dobroj formi I nadam se da će tako nastaviti zajedno s nama. Sljedeća utakmica je Italija. Sve znamo, očekujem tvrdu i neizvjesnu utakmicu, a nadam se i opet punoj Spaladium Areni koja će nam dati vjetar u leđa. Nije bilo presinga u glavi uoči utakmice. Znali smo da smo puno bolja momčad i da ćemo to pokazati i u bazenu.

Luka Bukić je ustvrdio:

- I meni se čini da se dižemo u formi i samo se nadam da će se takav tren nastaviti. Obrana je bila odlična, ali sada je i napad bio na pravoj razini. Što se Italije tiče, odlična momčad koju dobro poznajem. Neće biti nimalo jednostavno, a nema niti ikakvih tajni jer se i inače međusobno svi znamo. Igrali smo ovo ljeto čak dva turnira, pa ranije neke prijateljske utakmice. Bit će vrlo teško, ali mi se osjećamo sjajno, publika izgleda i još bolje.

Linker
20. travanj 2024 08:07