Loren Fatović

 TONCI PLAZIBAT/CROPIX Cropix
NOVI KIKS

Jug opet izgubio i završio posljednji! Ali, poraz od Francuza u vaterpolu ne bi nas trebao čuditi

Dubrovčani su poraženi od momčadi koja ulaže mnogo više nego cijeli hrvatski vaterpolo zajedno.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 04. lipanj 2022. 13:55

MARSEILLE - JUG AO 15:13 (4:3, 2:4, 4:3, 5:3)

BEOGRAD - Plivalište Vlaho Orlić. Gledatelja 50. Suci: Ohme (Njemačka) i Kovacs-Csatlos (Mađarska).

MARSEILLE: Lazović (6 obrana), Čučković, Crousillat 1, Spaić 1, Prlainović 2, T. Vernoux 2, Vanpeperstraete, R. Vernoux 2, Kovačević 2, Vukičević 4, Bodegas 1, Hovhanisjan. TRENER: Miloš Šćepanović.

JUG AO: Popadić (15 obrana), I. Vukojević, Fatović, Burđelez, Joković, Papanastasiou 4 (1-1), Tomasović, Argyropoulos 1 (1-1), Kržić 2, Kakaris 5, Stahor, Zvono 1, Jurišić. TRENER: Vjekoslav Kobešćak.

PETERCI: Marseille -, Jug AO 2-2

OSOBNE POGREŠKE: Marseille 11, Jug AO 7.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Marseille 3-7 (43%), Jug AO 7-9 (77%).

Najbolja hrvatska momčad završila je na posljednjem mjestu Final 8 ili završnog turnira Lige prvaka. Od kako je ovakvog formata završnice Lige prvaka, to je najlošiji plasman jugaša. Jasno, može se to i ljepše prikazati pa napisati da je Jug AO osma momčad Europe, ali to baš i ne bi bila osobita utjeha.

Francuski prvak Marseille svladao je Dubrovčane, ali nemojte da vas ni to baš čudi. Ta ista momčad je ove sezone slavila u skupini i u Gružu protiv Juga AO (14:9). Istina, u Marseilleu je Jug AO uzvratio (13:12), no poanta je u tomu kako bi grubo pogriješio svatko tko bi prvaka Francuske tretirao kao "tamo neke Francuze". Netočno. Sastav koji je 2019. osvojio Eurokup, momčad puna reprezentativaca, s dosta više novca i s neusporedivo više ulaganja nego cijeli hrvatski klupski vaterpolo. Nešto na što upozoravamo već dugo i moramo se početi privikavati, iako neće ići lako.

Glede utakmice, Jug AO je bio oslabljen za Marka Žuvelu (crijevna viroza), a najbolji pojedinac je bio vratar Toni Popadić s 15 obrana, što također dosta govori. Još više podatak da su od 13 pogodaka Gospara, čak 10 postigla trojica Jugovih Grka. Početak utakmice je ponovo bio loš za našu momčad (4:1 za Marseille), da bi sredinom druge dionice Jug AO preokrenuo u svoju korist (7:5). Još samo tri i pol minute prije kraja rezultat je bio izjednačen (12:12), da bi u minutu i pol Francuzi preko Ante Vukičevića, Romaina Vernouxa i Thomasa Vernouxa poveli 15:12 i riješili utakmicu u svoju korist. Najbolji strijelac Marseillea bio je baš hrvatski reprezentativac Ante Vukičević koji je postigao 4 gola.

- Danas smo imali i još jednog igrača manje jer nisam mogao računati na Žuvelu. Time nam je utakmica bila još teža. Imali smo ponovo loš početak, kasnije je već bilo puno bolje, ali ne toliko da bi pobijedili. Neovisno što smo na koncu osmi, ovo je ipak bio dobar turnir za nas - rekao je nakon utakmice trener jugaša, Vjekoslav Kobešćak.

Linker
19. travanj 2024 09:53