TONCI PLAZIBAT/CROPIX Cropix
LIGA PRVAKA

Jugaši ugasili Zvezdu, no trener Kobešćak nije zadovoljan: ‘Sretan sam zbog rezultata, ali igra i forma...‘

Vaterpolisti Jug AO svladali su u 5. kolu LP u Beogradu Crvenu Zvezdu s 19-13 (4-4, 7-2, 4-4, 4-3)
Piše: Dean BauerObjavljeno: 15. prosinac 2021. 21:41

CRVENA ZVEZDA - JUG AO 13:19 (4:4, 2:7, 4:4, 3:4)

CRVENA ZVEZDA: Mišović (3 obrane), Smiljević, Đurđić, Marković 1, Subotić, Milojević 2, Pješivac 4, Basara 6 (2), Rađen, Trtović, Gardašević, Radović, Ivanović (4 obrane)

JUG AO: Popadić (10 0brana), I. Vukojević 1, Fatović 5, Burđelez, Joković 5, Papanastasiou 1, Tomasović, Argyropoulos 2 (1), Kržić 2, Kakaris 3, Benić, Žuvela, Jurišić

PETERCI: C. zvezda 2-2, Jug AO 1-1.

OSOBNE POGREŠKE: C. zvezda 13, Jug AO 15. ŽUTI KARTON: trener Kobešćak (22).

TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Benić (13), Burđelez (24), Radović (26), Žuvela (28), Argyropoulos.

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: C. zvezda 6-13 (46%), Jug AO 8-11 (72%)

____________________________________________________________

Ojužilo je naglo u srijedu navečer u Beogradu! Naime, dubrovački je Jug AO solidno "isprašio" Crvenu zvezdu u 5. kolu B skupine Lige prvaka, ostvario i četvrtu pobjedu, te ugasio nadanja domaćina koji se prije utakmice samoohrabrivao i prisjećao kako je jednom (siječanj 2019.) iznenadio Gospare.

Doduše, domaćin čak i nije loše počeo. Osim vodstva 2:0 i 3:1, držali su korak (ili možda bolje zaveslaj) s gostima. Uostalom, uspjeli su izvući za njih sjajnih 4:4 nakon prvih osam minuta, no onda... Onda je počelo rešetanje. Kakaris nadmoćan na 2 metra, Fatović sjajan i s igračem više, ali i iz kontre, veteran Fatović "grize" kao mladić. Za čas je, u pet minuta igre druge dionice, upravo zaslugama ili golovima spomenutih igrača, Jug AO otišao na 9:4. U cijeloj drugoj četvrtini, utrpali su jugaši 7 lakih komada Beograđanima. Tu je definitivno utakmica odlučena, unatoč uzaludnim pokušajevima suparničkog trenera koji je promjenom vratara pokušao promijeniti tijek utakmice. S druge strane, valja pohvaliti Jugovog vratara Popadića. Pa ipak, nakon utakmice trener pobjednika nije isijavao zadovoljstvom. Nije uopće.

"Pogledate li rezultat i ako se samo na njega referirate, može vas zavarati. Zato jer mi sigurno nismo odigrali dobru utakmicu, nismo imali mirnoće i o tomu ćemo još morati malo porazgovarati. Početak nam je bio vrlo loš, a i obranu smo skoro cijelu utakmicu odigrali loše. Nisam zadovoljan! Jesam zadovoljan rezultatom, ali s prikazanom formom, igrom... nimalo", vrlo će oštro Vjekoslav Kobešćak.

Donekle možemo i shvatiti trenerovo nezadovoljstvo. Počev od broja primljenih pogodaka, iako su ovakve brojke u vaterpolu zadnje 2-3 godine, s izmijenjenim pravilima dosta česte. Iako, možemo se složiti... primiti 13 od prosječnog sastava kakav je Crvena zvezda, nije baš pohvalno. No opet, osvojena su 3 važna euro-boda što je bilo najbitnije, a sada se jugašima ionako sprema ono što je za njih daleko najbitnije, temeljni cilj u ovom dijelu cijele sezone. Borba za Hrvatski kup sljedećeg vikenda u Zagrebu.

Linker
25. travanj 2024 22:46