Ivan Vrbnjak (arhiva)

 ZELJKO PUHOVSKI Cropix
VATERPOLO

Mladostaši ‘zamrznuli‘ Turke na minus 10 i praktički osigurali 2. krug kvalifikacija Lige prvaka

Realno, jedini pravi ispit za Zagrepčane bit će subotnja utakmica protiv Jadrana iz Herceg Novog.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 29. rujan 2022. 18:34

MLADOST - ENKA 16:6 (4:1, 4:2, 3:0, 5:3)

HERCEG NOVI - Otvoreno plivalište Jadrana. Gledatelja 50. Suci: Fodor (Mađarska) i Alves (Portugal).

MLADOST: Jurlina, Mihaljević, Dadvani 1, Vrbnjak 1, Gluhaić 4 (1-1), Obuljen, Adeišvili 1, Rakovac 3 (2-2), Elez 2 (1-1), Mijić 2, Herceg, T. Fabris 2, Sunara. TRENER: Zoran Bajić.

ENKA: Banda, Albaryak, Ozbek 1 (1-1), Duzenli 1 (1-1), Kaner, Alkan, Yenigun 1, Can, Baskaya 2, Ergin, Kahraman, Obradović 1, Yuksek.

PETERCI: Mladost 3-3, ENKA 2-2.

OSOBNE POGREŠKE: Mladost 8, ENKA 13. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Ergin (28), Mihaljević (32)

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Mladost 5-9 (55%), ENKA 2-5 (40%).



Silno je velika razlika između hrvatskog i turskog vaterpola. To smo znali i prije ove utakmice, a sada se samo dodatno još malo uvjerili. Zagrepčani su s lakoćom pobijedili turskog doprvaka u 1. kolu kvalifikacijskog turnira, prvi krug, za Ligu prvaka. U Herceg Novom je momčad trenera Zorana Bajića koja se okupila u kompletnom sastavu prije nepuna dva tjedna, u svakom djeliću vaterpolske igre potpuno nadigrala vrlo prosječne, u biti, ispodprosječne Turke. Jedino u čemu ovaj klub nije prosječan je novac. Imaju jedan od jačih proračuna u Europi, a sad što s njim rade... To je druga tema. Vaterpolski očito, ništa. Toliko vrijede, tako i izgledaju. Ili se silno varamo pa Mladost "leti" bazenom, ali nekako nam se čini da bi to bilo malo preishitreno napisati.

Žapci su brzo poveli 4:0 - Gluhaić, Vrbnjak, Elez, Mijić. Sijevali su šutevi i golove s obje strane. Marko Elez (42), najstariji igrač Hrvatskog prvenstva, za ovu bi Mladost doista mogao biti pojačanje. Zanimljiv nam je definitivno na desnoj strani, osječki ljevak David Mijić. Davnašnja je naša teza da nema ozbiljnog vaterpola bez Slavonca!

Povrh svega, Žapci su ovu utakmicu odigrali bez kapetana Marka Jelače.

U svakom slučaju, ENKA je uspješno apsolvirana, a ovime je vrlo vjerojatno već i osiguran 2. krug kvalifikacija Lige prvaka jer iz ove će skupine dalje čak tri prvoplasirane momčadi. Realno, jedini pravi ispit za Zagrepčane bit će subotnja utakmica protiv Jadrana iz Herceg Novog. Sve ostalo, malo jači trening. Dobro, nije to ni loš jer mladostašima baš i takvo što treba.

Linker
20. travanj 2024 09:14