RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
VATERPOLO LP

Ždrijeb 2. kruga kvalifikacija za Ligu prvaka! Teške skupine za Jadran i Mladost

Na poljudsko plivalište dolaze naime trećeplasirani sastavi Italije, Mađarske i Srbij
Piše: Dean BauerObjavljeno: 03. listopad 2022. 15:16

Splitski Jadran i zagrebačka Mladost doznali su suparnike u skupini 2. kruga kvalifikacija za Ligu prvaka, a temeljem ždrijeba koji je u ponedjeljak održan u sjedištu LEN.

Za razliku od Mladosti koja je igrala i 1. krug (osvojen turnir u Herceg Novom), doprvak Hrvatske Jadran se sada uključuje u kvalifikacije. Momčad trenera Mile Smodlake će biti domaćin skupine, što je na prvi pogled možda prednost, ali ne i nužno presudna. Poglavito kada se uzmu u obzir suparnici koji dolaze u Split. Na poljudsko plivalište dolaze naime trećeplasirani sastavi Italije, Mađarske i Srbije, vrlo jaki sastavi Savone, Vasasa i Šapca.

Za popunu je tu onda i bukureštanska Steaua, prvak Rumunjske.

Glede Mladosti, Žapci će u Atenu gdje je domaćin Panionios, solidno ojačan u odnosu na prošlu sezonu, inače trećeplasirana momčad Prvenstva Grčke. No, zato je tu i talijanski doprvak Brescia s Konstantinom Harkovom, njemački Duisburg i litavski Žaibas s kojim su već igrali u Herceg Novom. Realno, za drugo mjesto će se nadmetati Panionios i Mladost.

Naime, po dva prvoplasirana sastava idu u 3. kvalifikacijski krug za Ligu prvaka, dok treće i četvrtoplasirana momčad iz svake skupine nastavlja natjecanje u 2. krugu kvalifikacija za Eurokup. To je drugi od ove sezone čak tri europska kupa. Treće je novoformirani Challenger kup. Nemojte da vam i njega odmah sada objašnjavamo, prvo zajednički apsolvirajmo ove kvalifikacije. Turniri će se odigrati od 13. do 16. listopada.

Skupina Split: Jadran, Vasas, Šabac, Savona, Steaua

Skupina Noisy-le-Sec: Noisy-le-Sec, Barcelona, Oradea, Jadran (HN), Vitoria Guimaraes

Skupina Kotor: Primorac, Vouliagmeni, OSC, Tourcoing

Skupina Atena: Panionios, Mladost, Brescia, Duisburg, Žaibas

Linker
25. travanj 2024 01:01