NIKOLINA VUKOVIC STIPANICEV Cropix
DRAMATIČNA UTAKMICA

Mladost ulovila broncu u trileru, ovakvu atmosferu uz Savu nismo vidjeli već godinu dana...

Navijanje, bodrenje, pritisak na suce i apsolutni delirij na kraju. Prava vaterpolska atmosfera.
Piše: Dean BauerObjavljeno: 18. svibanj 2022. 22:11

MLADOST - SOLARIS 9:8 (2:2, 1:3, 3:2, 3:1)

ZAGREB - Plivalište uz Savu. Gledatelja 500. Suci: Savinović (Dubrovnik) i Banovac (Split). Opunomoćenik: Prvan (Split).

MLADOST: Jurlina (16 obrana), Samardžić, Obuljen, Biljaka 1, Lazić 1, Dašić 2, Vrbnjak 1, Rakovac 1 (1), Mihaljević, L. Bajić 2, T. Fabris 1, Škiljić, Ćosić, Herceg. TRENER: Zoran Bajić.

SOLARIS: M. Šparada (7 obrana), Malenica, Erak, N. Štrkalj, Kovaljenko, Goreta 1, Sirovec, Pelicarić 3, Penava 1 (1), Bulat 1, Koprčina 2, T. Šparada, L. Štrkalj, Čondić Kadmenović. TRENER: Jure Marelja.

PETERCI: Mladost 1-1, Solaris 1-1.

OSOBNE POGREŠKE: Mladost 14, Solaris 14.ŽUTI KARTON: trener Marelja (32). CRVENI KARTON: Hrestak, pomoćni trener Mladosti (32).

ISKLJUČENJE S PRAVOM ZAMJENE: Pelicarić (32), Bulat (32). TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Čondić Kadmenović (30), L. Bajić (32)

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Mladost 4-9 (44%), Solaris 5-12 (41%).

Utakmica koja nas je višestruko iznenadila. S mnoštvom gledatelja, bučnim navijanjem, ali i s ludo zanimljivim, neizvjesnim vaterpolom. Možda ne baš visokokvalitetnim, ali zanimljivim za promatrača.

Već od prve minute bilo je jasno kako će se Mladost braniti. Visoki presing na sredini bazena sprječavao je goste u razvijanju napada. Ipak su, tomu unatoč uspjeli postići dva gola. U oba je navrata (Pelicarić i Bulat) vrataru domaćina Jurlini lopta prošla kroz prste, iako kod prvog gola za 1:1, veću krivicu snosi Vrbnjak koji je predaleko stajao od suparničkog igrača. Mladost je pak solidan posao napravila opterećujući s dvije osobne već u prvih 8 minuta Kovaljenka i Eraka.

Solaris je u prvom napadu u drugoj četvrtini uspio i prvi put povesti (Goreta za 3:2), a to je samo bila naznaka početka problema za Mladost. Sredinom ove četvrtine je Penava iz peterca pogodio za udvostručenje vodstva Šibenčana (4:2), a tu su razliku uspjeli zadržati i do poluvremena. U biti, Žapci mogu biti i sretni da suparnik nije poveo i tri razlike (a imali su nekoliko napada za takvo što). Da se to ne dogodi, opet je jedini zaslužnik, vratar Mladosti Jerko Jurlina koji je do konca poluvremena imao već 8 obrana.

Nastavio je Jurlina tako i dalje, ali suigrači u napadu jučer u prve dvije četvrtine ne bi ni tanker pogodili, a kamoli gol. Pet i pol minuta prije kraja treće dionice preko Koprčine je Solaris došao i do plus 3 (6:3). Tada se budi Mladost. U dvije minute, nošeni iznenađujuće punim tribinama uspijevaju izjednačiti (6:6 - Dašić, L. Bajić i Rakovac iz peterca). Na bazenu neopisiva galama, bodrenje domaćina, zvižduci kada gost ima loptu, pritisak i na suce. Ovakvu buku i bodrenje u Zagrebu na vaterpolu nismo zabilježili već godinu dana. U zadnju se dionicu ušlo s prednošću Solarisa (Pelicarić za 7:6 gostiju s igračem više).

Nakon minutu i pol Tin Fabris je sjajnim golom s 8 metara izjednačio (7:7), a apsolutni delirij na bazenu nastao je minutu kasnije kada je Luka Bajić dalekometnim projektilom proparao mrežu Sunčanih za vodstvo Mladosti nakon duže vremena (8:7). Kada je kapetan Mladosti, Franko Lazić pogodio u napadu s dvojicom igrača više za 9:7, a do kraja su ostale još dvije minute, naziralo se kovanje bronce za Žapce. Posebno nakon što je Jurlina ubilježio i obranu broj 16.

Linker
19. travanj 2024 15:36