Trener mladostaša Zoran Bajić
KAKAV POTOP

ZAGREPČANI SE SILNO OSRAMOTILI U LIGI PRVAKA Trener uzalud vikao na minuti odmora: 'Pa, poštujte sebe! Poštuje ono čime se bavite!'

Piše: Dean BauerObjavljeno: 04. prosinac 2019. 22:03

Ne, nije problem izgubiti. Još manje je problem u vaterpolu izgubiti na gostovanju, i to u Budimpešti. Kada svemu tomu još pridodamo da se izgubili od aktualnog prvaka Europe, momčadi koja je perfektno vođena i sjajno igra, ne... ništa od toga nije sramno.

Međutim, kada utakmicu odigrate s onoliko beskrvnosti, bez iskazane volje, dovoljne koncentracije, kada zadnje dvije četvrtine ne postignete praktički niti jedan pogodak (Ćuk je pogodio za 14:5, ali 5 sekundi prije kraja kada su Mađari već krenuli u svlačionicu), kada vam je realizacija igrača više 3-14, kada "popijete" četiri kontre, a kompletna vanjska linija ne bi pogodila ni prekooceanski brod, a ne gol... onda se može reći da je poraz koji su mladostaši doživjeli sramotan!

Ne sjećamo se kada je Mladost i je li ikad ovako teško stradala u glavnom mađarskom gradu. Doslovno punih 16 minuta nisu Zagrepčani postigli pogotka - od pogotka Radua za 7:4 točno 42 sekunde prije kraja druge četvrtine, do već spominjanog gola Ćuka pet sekundi prije kraja.
Vratar Marcelić je imao manjih problema u prvoj polovici susreta, ali je umnogome poanta bila i u katastrofalno lošim reakcijama obrane, kašnjenju u bloku ili uopće ne postavljanju bloka.

Logično je da to "frajeri" poput Denesa Varge, Australca Youngera, Grka Fountoulisa ne praštaju. Zašto i bi, uostalom. U biti je utakmica dosta rano bila odlučena ili negdje na tom tragu. čak 5:1 nakon prvih 8 minuta dalo je naslutiti epilog, ali opet, ne baš onakav. Posebno nakon što je Vrlić pridodao još dva gola (nakon izjednačujućeg za 1:1), plus Radu, te se na "veliki odmor" otišlo s 7:4 za Ferencvaros. Jest minus, ali puno bolji od igre. Tek je tada uslijedio potpuni raspad.

Sredinom treće četvrtine trener Mladosti Zoran Bajić je zazvao minutu odmora. Nije imao nikakvih taktičkih uputa, zavapio je jedino što je tada mogao i što nam se činilo logičnim. - Pa, poštujte sebe! Poštuje ono čime se bavite!

Bilo je to kod 10:4 za Ferencvaros. Igrači svojeg trenera međutim kao da nisu čuli. Vratili su se i... "popili još 4 komada" do kraja. Pardon, dali su jedan. Pet sekundi prije kraja. Pogodio je Ćuk i to iz 9. pokušaja! Ne, uopće nije problem što je Mladost izgubila. Problem je što se Mladost silno osramotila!

FERENCVAROS - MLADOST 14:5 (5:1, 2:3, 4:0, 4:1)

BUDIMPEŠTA - Plivalište Bela Komjadi. Gledatelja 1.200. Suci: Aleksandrescu (Rumunjska) i Birakis (Grčka).

FERENCVAROS: Gardonyi (2 obrane), Sedlmayer 1, Zalanki, Pohl 1, Vamos 3 (2), Mezei 1, Constantin-Bicari, Jakšić, Younger 2, De. Varga 2, S. Jansik 2, Fountoulis 2 (1), Vogel (10 obrana). TRENER: Zsolt Varga.

MLADOST: Marcelić (12 obrana), Radu 1, Miloš, Biljaka, Ćuk 1, L. Bajić, Bukić, Lazić, Bowen, Vrlić 3, Kunac, Harkov, Jurlina. TRENER: Zoran Bajić.

PETERCI: Ferencvaros 3-3, Mladost -. OSOBNE POGREŠKE: Ferencvaros 14, Mladost 13. TREĆA OSOBNA POGREŠKA: Pohl (20), L. Bajić (32), S. Jansik (32). REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Ferencvaros 4-9 (44%), Mladost 3-14 (21%).

Linker
19. travanj 2024 02:58