Jakov Prkić / Cropix
SPORTSKI SPLIT SE VRATIO

VIDEO: SREBRNI OLIMPIJAC 'NASUKAN' ZBOG VJETRA, TAEKWONDO KRENUO PUNOM PAROM: Pogledajte trenutke prvog treninga, aktivan je i hrvatski rekorder

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 28. travanj 2020. 10:17

Sportski Split se pokrenuo, dižu se jedra za isplovljavanje, čamci se spuštaju u more, taekwondo borci se vraćaju u dvoranu, košarkaši su na Gripama, atletičari u Parku mladeži… Naravno, samo oni najbolji, oni koji su u dvije najbolje kategorije, a većinom su to potvrđeni olimpijci ili oni koji tome streme.

Za Tončija Stipanovića, srebrnog olimpijca iz Rio de Janeira u klasi laser, dan je prošao tako da je ostao nasukan na obali, jer je vjetar baš u ponedjeljak odlučio ne puhati. Bez vjetra nema jedrenja, kratko i jasno, ali bilo je lijepo doći u hangar, provjeriti brod, zategnuti konope, prebrisati prašinu...

Akcija od osam ujutro

- Nema veze, opet je lijep osjećaj biti aktivan - rekao je trener Jozo Jakelić.

- Doći će vjetar, eto nas opet sutra na istom mjestu i u isto vrijeme. Važno je da se kreće, makar smo u ponedjeljak stajali na mjestu.

Za najbolji sportski kolektiv u Splitu, taekwondo klub Marjan, ne vrijede ista pravila. Njihov je olimpijski centar pod krovom, ne može im vrijeme ništa. Akcija je počela već u osam ujutro, prvu skupinu predvodio je trener Veljko Laura Šiši, a s njim su od boraca bili Toni Kanaet, Lovre Brečić i Piero Marić. Nakon sat vremena oni su otišli doma istuširati se, oprema je dezinficirana pa su ušetali trener Martin Erdeljac s Lenom Stojković, Klarom Kovač, Lucijom Domić i Paulom Antunović. Opet jedan sat treninga i odlazak, vani su strpljivo čekali treneri Toni Tomas i Marko Novak te njihova ekipa, u kojoj su Matea Jelić, Nikita Glasnović, Bruna Vuletić i Matea Kolovrat.

Sve vrhunski sportaši, oni kojima je Vlada RH omogućila trening. Marjan ima na što biti ponosan.

- Bit će još bolje kad se dopusti trening trećoj kategoriji u kojoj su odreda sve mladi sportaši, kod nas većinom osvajači medalja, budućnost našeg i hrvatskog sporta - rekao je tajnik Marjana Sandro Deak.

Krenuo i Mihaljević

- Sljedeća dva tjedna trenirat će se po ovom rasporedu, potom će se skupine zarotirati. Oni su i u ovoj stanci imali kondicijske treninge, održavali fizičku pripremu, a sada će više raditi na tehničkim stvarima. Treneri će sigurno inzistirati na ispravljanju nedostataka, nešto za što u normalnim okolnostima nije lako pronaći vrijeme.

Hoće li biti natjecanja do kraja godine, Deak ne može dati odgovor. Turniri su uglavnom odgođeni, ne i otkazani, no rasporeda zasad nema. Taekwondo je u sličnoj situaciji kao tenis.

- Na naše turnire dolaze sportaši iz puno zemalja, 40 ili 50 država, a to je jako teško kontrolirati. Ne možemo znati što će biti do kraja godine, ali nadamo se da će pandemija proći i da će se situacija normalizirati.

A u Parku mladeži s treninzima je počeo hrvatski rekorder u bacanju kugle Filip Mihaljević...

Linker
23. travanj 2024 11:01