Ivica Kostelić

 SAŠA DROBAC
BORBA S ATLANTIKOM

Kraj najdramatičnije utrke Ivice Kostelića nakon nove teške noći: ‘Brod je sada previše oštećen...‘

Ivica Kostelić se zbog velikih tehničkih problema na brodu povukao s utrke Route du Rhum
Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 15. studeni 2022. 11:51

Tehnički problemi na brodu ACI prisilili su Ivicu Kostelića na povlačenje s Route du Rhum - Destination Guadeloupe, jedriličarske utrke samaca preko Atlantskog oceana i trenutačno plovi prema portugalskoj luci Cascais.

Jedan od najboljih hrvatskih sportaša svih vremena nakon završetka skijaške karijere novi sportski izazov pronašao je u oceanskom jedrenju, a vrhunac projekta koji je trajao četiri godine i tijekom kojeg je prošle godine uspješno završio utrku dvojaca preko Atlantika - Transat Jacques Vabre, trebao je biti solo prelazak Atlantika. No, posljedica iznimno teških vremenskih uvjeta s kojima se flota suočavala od početka utrke rezultirala je s puno tehničkih problema. Ivica je pokušao situaciju riješiti tehničkim zaustavljanjem u španjolskoj La Coruñi u nedjelju, ali novi problemi značili su da mora donijeti tešku, ali jedinu moguću odluku - odustajanje od utrke.

- Nakon borbe s teškom frontom u noći s ponedjeljka na utorak, kao i niza tehničkih problema koji su se nagomilali u zadnjih nekoliko dana, morao sam donijeti odluku i odustati od utrke. Ja sam dobro, ali brod nije. Naprosto je previše oštećen, što se tiče trkaće strukture, a da bih se mogao odvažiti za put preko Atlantika na njemu - kratko je javio Ivica.

Inače, u utorak ujutro brojka jedriličara koji su morali odustati od Route du Rhum dosegla je brojku 21, od čega 13 u Ivičinoj klasi 40, četiri u klasi Imoca i po dva u klasama Rhum Multi i Ocean Fifty, a proteklih dana bilo je i nekoliko dramatičnih spašavanja.

Linker
20. travanj 2024 04:22