Filip Jurišić

 NIKOLA VILIC/CROPIX Cropix
ČAST I ZADOVOLJSTVO

Nova zvijezda dobila mjesto u splitskom Muzeju sporta: ‘Bila je ovo najsupješnija godina moje karijere‘

Filip Jurišić osvojio je brojne medalje na državnoj, europskoj pa i svjetskoj razini.
Piše: HINAObjavljeno: 27. prosinac 2021. 14:12

Nakon još jedne uspješne jedriličarske sezone, Filip Jurišić, član JK Mornar, u ponedjeljak je i službeno dobio svoje mjesto u Muzeju sporta.

Filip Jurišić, 29-godišnji Hvaranin, osvajao je brojne medalje na juniorskim, hrvatskim, europskim i svjetskim prvenstvima i kupovima. Obzirom na rezultate, može se reći da je 2021. za Filipa bila više nego uspješna. Osvajanjem bronce na Svjetskom kupu u Medembliku (Nizozemska) i srebra po iznimno teškim uvjetima na moru na Europskom prvenstvu olimpijske klase ILCA 7 (bivši Laser) u Varni, Filip se približio najboljim hrvatskim jedriličarima. Njegova iznimna energija i trud koji ulaže u jedrenje od malih nogu doveli su ga do visoko postavljenih ciljeva u svijetu jedrenja, a iduće tri godine primarno će se pripremati za Olimpijske igre u Parizu 2024.

"Iznimna mi je čast i zadovoljstvo biti među najvećim imenima splitskog sporta. Iako sam već u pripremama za jedriličarsku sezonu 2022., upravo sam se vratio s priprema na Cipru, moram priznati da mi je posebno drago što sam dobio svoje mjesto u Muzeju sporta za kraj 2021., za mene najuspješnije godine moje jedriličarske karijere. “, rekao je Jurišić.

Muzej sporta pokrenut je 2000. godine s ciljem odavanja priznanja sportašima koji su promicali slavu splitskog sporta u svijetu. Najveći projekt Muzeja sporta je Kuća slave splitskog sporta osnovana 2007. godine u koju su do danas primljena 24 vrhunska splitska sportaša.

Linker
27. prosinac 2021 14:15