Karlo Kuret je najavio borbu za postolje

 BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
JEDRILIČARSKA ‘LIGA PRVAKA‘

U Splitu pada rekord, okuplja se sama krema hrvatskog sporta, stižu olimpijci i osvajači brojnih medalja

Split je ovog vikenda domaćin najboljim hrvatskim jedriličarima na regati Mornar CRO Melges 24 Cup
Piše: HinaObjavljeno: 02. rujan 2022. 13:03

Hrvatska jedriličarska ‘Liga prvaka‘ u velikom stilu otvara drugi dio sezone budući da je ovog vikenda Split je domaćin najboljim hrvatskim jedriličarima na regati Mornar CRO Melges 24 Cup na kojoj će nastupiti rekordnih 16 brodova i 74 jedriličara.

Nakon Dubrovnika, Biograda, Opatije i premijerne regate European Sailing Series u Rovinju, splitski će akvatorij biti domaćin vrhunskim imenima hrvatskog jedrenja među kojima su sadašnji i bivši olimpijci, osvajači brojnih medalja i pobjednici brojnih prestižnih regata.

‘Već sad sam jako zadovoljan prije početka nastavka sezone CRO Melges24 Cupa zato što ćemo ovog vikenda imati naš novi rekord hrvatskih posada na jednoj od regata. Siguran sam da će sama završnica ove sezone regatavanje u Splitu i Zadru biti još brojnija i upotpunjena drugim stranim posadama‘, poručio je u ime organizatora iz JK Mornar osvajač europskog srebra i svjetske bronce Filip Jurišić koji obnaša i obnaša dužnost predsjednika hrvatskog udruženja klase Melges 24.

CRO Melges 24 Cup u kratkom je vremenu postao najbrojnija i najjača jedriličarska serija na Jadranu te s preko 20 brodova predstavlja treću najveću flotu Melgesa 24 u čitavom svijetu. Renesansu Melgesa podržao je i sudionik America‘s Cupa Karlo Kuret koji u Split dolazi s novim brodom.

‘Veseli me da naša flota raste iz regate u regatu, a konkurencija postaje sve brojnija i jača. Neću biti skroman, u Splitu me zanima borba za postolje‘, poručio je Karlo Kuret.

Klasa Melges 24, međunarodno je rasprostranjena klasa monotip jedrilice, priznata od Svjetske jedriličarske federacije (ISAF - International Sailing Federation) i vrlo atraktivna vrhunskim i iskusnim jedriličarima upravo zbog činjenice da se jedri i natječe na jedrilicama istih tehničkih karakteristika što znači da na regatnom polju vlada ravnopravnost, a u borbama jedara odlučuje znanje, umješnost i uigranost kormilara i posade.

S preko 900 jedrilica na svijetu, ova klasa na međunarodnoj razini okuplja najbolje od jedriličarskog svijeta - sudionike America‘s Cupa, Volvo Ocean Racea, olimpijce, kao i mnogobrojne vrsne jedriličare profesionalce. I u Hrvatskoj klasa Melges 24 okupila je kremu hrvatskog jedrenja poput Šime i Mihovila Fantele, Tončija Stipanovića, Karla Kureta, Ivana Kljakovića Gašpića, Filipa Jurišića, Tomislava Bašića, Stjepana Vitaljića i brojne druge.

Linker
23. travanj 2024 02:44