Martin i Valent Sinković

 SRDJAN VRANCIC Cropix
VESLANJE

Sjajne vijesti sa Svjetskog kupa: Braća Sinković u polufinalu, sestre Jurković u finalu, Martin u četvrtfinalu

Valent i Martin Sinković pobjednici su prvog i drugog SK te su osigurali naslov ukupnih pobjednika
Piše: HinaObjavljeno: 08. srpanj 2022. 11:05

Braća Valent i Martin Sinković plasirali su se u petak u polufinale u dvojca na pariće na Svjetskom veslačkom kupu u Luzernu, dok su plasman u finale osigurale sestre Josipa i Ivana Jurković u disciplini dvojac bez kormilara

Braća Sinković imali su četvrto vrijeme kvalifikacija (06:17.03), dok su najbrži bili Australci u drugoj kvalifikacijskoj skupini (06:10.86).

Valent i Martin Sinković pobjednici su prvog i drugog Svjetskog kupa te su osigurali naslov ukupnih pobjednika bez obzira na ostvareni rezultat u finalu koje je na rasporedu u nedjelju. Polufinale je na programu u subotu.

Sestre Jurković su u kvalifikacijama imale četvrto vrijeme 7:13.24. U svojoj su skupini bile iza Novozelanđanki 7:01.89, a najbrže vrijeme kvalifikacija imale su Rumunjke 6:59.53.

Finale dvojca bez kormilara za veslačice je na rasporedu u nedjelju u 10.05 sati.Damir Martin u četvrtfinalu samca

Hrvatski veslač Damir Martin plasirao se u petak u četvrtfinale samca na Svjetskom kupu u Luzernu.

Martin, kojem je ovo prvi nastup nakon Olimpijskih igara u Tokiju na međunarodnoj regati, imao je treće vrijeme u svojoj skupini 7:17.61, dok je najbolje vrijeme kvalifikacija imao osvajač brončane medalje prvog Svjetskog kupa u veslanju Graeme Thomas iz Velike Britanije (6:50.62).

Četvrtfinale je na programu danas poslije podne od 16 sati.

Danas su plasman u finale osigurale sestre Ivana i Josipa Jurković u u disciplini dvojac bez kormilara i braća Martin i Valent Sinković u polufinale dvojca na pariće.

Linker
18. srpanj 2022 05:44