Ronald Gorsic / CROPIX
ZAGREB U LIGI PRVAKA

Vujović uoči Danaca: 'Plinari izgorjeli u Kopenhagenu’, to nećete pisati nakon nedjelje'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 21. ožujak 2015. 10:11

Rukometaši PPD Zagreba otputovali su u subotu u Dansku gdje u predgrađu Kopenhagena u Brondbyju u nedjelju u 16.50 brane pet pluseva (22-17) iz prve utakmice osmine finala Lige prvaka.

Zagrepčani su imali u rukama zamalo i dvoznamenkastu razliku, ali su je nesmotreno prosuli u završnici. Valjda to neće biti presudno. Veselin Vujović uopće ne sumnja da će to biti dovoljno za prolaz među osam najboljih. Kao i uvijek, nabrijan i pun optimizma najavio je uzvrat:

- Bili smo u petak na šetnji na Jarunu umjesto na treningu. Popili smo piće, pričali, bilo je super - rekao je Vuja te dodao da je to učinio zapravo na nagovor momčadi iz koje je dobio znakove da su najbolji kada im “popusti uzde”.

Bolje ne može

Atmosfera u momčadi je idealna, klupski kroničari ne pamte takvo što pod Červarom, Golužom, Dvoršekom...

Vujović je uoči konferencije za novinare pitao kada je let za Dansku. Od glasnogovornika Gorana Roknića dobio je odgovor da je u osam ujutro. U Vujoviću se probudio iskonski Crnogorac. Tako rano?! Kao iz onog starog vica: “Podne je, dobro jutro, radni narode Crne Gore...” No, to nije bilo sve:

- Zašto onda meni Saračević kaže da je let u 11?!

- Valjda hoće da prvi trener zakasni na let pa da opet sam vodi jednu utakmicu. Bio je dobar prije nego što ste vi preuzeli momčad i kad ste odrađivali suspenziju - dobio je Vuja odgovor od gore potpisanog, što je izazvalo novu lavinu smijeha.

Da, atmosfera je u klubu nikad bolja, svak’ se šali na svačiji račun...

A o utakmici Vuja nije puno otkrivao, osim - opet - neskrivenog optimizma:

- Običaj je da se daju neke ‘proleterske’ izjave - idemo tamo, dat ćemo sve, izginut’ ćemo ako treba. No, to treba zaista i misliti. Može se očekivati da se malo u nekom trenutku u utakmici i pogubimo. I oni tako iskusni u Zagrebu su se izgubili. Treba samo biti 60 minuta koncentriran i ako bude tako, proći ćemo. ‘Plinari izgorjeli u paklu Kopenhagena’, to nećete pisati nakon nedjelje, nismo u tom ‘fazonu’, mi smo u uzletu, idemo prema gore. Niti ne pomišljamo da smo zadovoljni učinjenim. Puno je utakmica zaključeno u posljednjim sekundama. Ako i krene po zlu, uvijek ima vremena za ispravak. Uvjeren sam da ćemo se sresti i uoči četvrtfinala. Njihov trener ne može ući u moju glavu, a vjerujem da ih možemo iznenaditi s još par sitnica.

Naravno, iznenađenja Vujović nije otkrio:

- Ne biste nikad pogodili koga ne skidam i kojih 16 ide u Dansku. Reći ću to samo glasnogovorniku radi rezervacije avionskih karata i hotela. A ako on to otkrije nekome, ubit ću ga na licu mjesta. Kod nas je u klubu uvijek demokratsko ozračje...

Šprem sigurno ide

Lovro Šprem bio je kratak:

- Prošli smo tjedan napravili mali podvig pobijedivši takvu iskusnu momčad. Oni su čak izvukli dobar rezultat s tih minus pet. Već smo danima u glavi u Danskoj, očekujemo drugačiji Kolding, no spremni smo za sve. Ako glave budu na mjestu, u što ne sumnjam, rezultat i prolaz neće izostati...

Linker
23. rujan 2024 05:21