Filip Zubčić

 JEFF PACHOUD Afp
NA POSTOLJU

Najbolji slalomski rezultat u karijeri! Filip Zubčić oduševio u Francuskoj, Vidović u bodovima

Hrvatski skijaš nadmašio je u Val d‘Isereu peto mjesto iz Zagreba prošle sezone
Piše: SN, HinaObjavljeno: 12. prosinac 2021. 13:48

Hrvatski skijaš Filip Zubčić na sjajan je način odradio slalomsku utrku Svjetskog kupa u Val d'Isereu te je ostvario najbolji rezultat karijere u toj disciplini.

Nakon šestog mjesta u prvoj vožnji hrvatski skijaš je dodatno popravio plasman u nastavku borbe u francuskom zimovalištu te je završio na postolju, na trećem mjestu. Posebno je besprijekoran bio u donjem dijelu staze te je u cilj ušao kao prvoplasirani.

Nakon njega prestigli su ga samo dvojica skijaša. Prvo Šveđanin Jakobsen te Francuz Clement Noel, prvi nakon prvog 'laufa' koji je uvjerljivo slavio pred svojim navijačima.

Inače, nakon Zubčića na stazi su prije cilja odustali Feller i Nef, dok je na zadnjim vratima pogriješio Vinatzer i tako ostao bez plasmana.

Iako u subotu nije imao sreće te je nakon trećeg mjesta u prvoj veleslalomskoj vožnji odustao u drugoj, dan kasnije Zubčić je sjajno odradio kompletan posao u prvom slalomu sezone najavio velike stvari i u toj disciplini. Inače, prije ovog trećeg mjesta Zubčiću je najbolji slalomski plasman u Svjetskom kupu bilo peto mjesto.

Recimo kako je i Matej Vidović osvojio slalomske bodove. U Val d'Isereu je završio na 19. mjestu.

Rezultati (slalom):

1.Clement Noel (Fra) 1:30.52

2.Kristoffer Jakobsen (Šve) +1.40

3.Filip Zubčić (Hrv) +1.85

4.Daniel Yule (Švi) +1.89

5.Dave Ryding (VB) +1.90

19. Matej Vidović (Hrv) +2.93

Linker
18. travanj 2024 02:27