MOHD RASFAN Afp
ZVUČI NESTVARNO

Oni su jedno od najvećih sportskih čuda: Proslavili su se na filmu prije 34 godine, a sad opet pišu povijest

"Bit će to vatra na ledu. Imamo četverosjed, dvojac i ženski samac", napisao je tim Jamajke
Piše: HinaObjavljeno: 18. siječanj 2022. 10:55

Jamajka će biti predstavljena na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu (4.-20. veljače) prvi put u svojoj povijesti s tri bob posade, objavio je u ponedjeljak Olimpijski odbor Jamajke.

"Bit će to vatra na ledu. Imamo četverosjed, dvojac i ženski samac", napisao je tim Jamajke na svom Twitter računu, dodavši kako se Jamajka također može nadati i sudjelovanju četvrte posade jer je ženski dvojac u statusu prve zamjene.

Jamajka je ušla u povijest na Zimskim olimpijskim igrama 1988. u Calgaryju u Kanadi, sudjelujući po prvi put u bobu, a taj podvig je inspirirao film "Rasta Rockett-Cool Running", koji je doživio veliki uspjeh.

Član te legendarne posade, Chris Stokes, sada je predsjednik Jamajčanskog bob saveza i mora se prihvatiti drugačije vrste izazova posebice financiranja nove opreme i vrlo skupih bobova. Olimpijski odbor Jamajke od kraja studenog pokušava prikupiti 194.000 dolara (170.200 eura) za te potrebe putem internetske operacije financiranja, ali dosad je prikupljeno samo 4000 dolara.

"Naši sportaši su jake volje, vrijedni, izdržljivi i talentirani kao i svi drugi, ali bez vrhunskog boba nikada neće moći ostvariti svoj potencijal", stoji na stranici za prikupljanje sredstava.

Linker
18. travanj 2024 21:15