Nije sve bajno na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu

 MATTHIAS HANGST Getty Images
NAJTEŽE JE PSIHIČKI

Zaraženi olimpijci se žale na loše uvjete i manjak hrane: ‘Ovo je sve samo ne primjereno‘

Uvjeti za sportaše koji su pozitivni na koronavirus u Pekingu nisu na zavidnoj razini
Piše: HinaObjavljeno: 06. veljača 2022. 10:53

Situacija se barem malo promijenila, u pozitivnom smislu, kada je u pitanju život sportaša koji se zbog pozitivnih testova na COVID-19 nalaze u izolaciji na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

No, s obzirom na to kakve informacije šalju pojedine reprezentacije očito organizator Igara nije zaraženim članovima svake reprezentacije ravnomjerno popravio svakodnevicu. Primjerice, njemački sportaši su među onima koji su zadovoljni promjenama.

„Od subote smo uspjeli postići značajno poboljšanje uvjeta za naše sportaše“, rekao je njemačkim novinarima Dirk Schimmelpfening, šef njemačkog tima.

Samo dan ranije iz njemačke reprezentacije su uvjete u kojima su živjeli njihovi zaraženi sportaši nazvali neprihvatljivima, a trenutačno je pozitivan na koronavirus, između ostalih, i Eric Frenzel, natjecatelj u nordijskoj kombinaciji, koji iza sebe ima šest osvojenih olimpijskih medalja u karijeri.

Pod neprihvatljivim su Nijemci aludirali na male i prljave sobe, neispravnu internetsku vozu u sobama, slabu i hladnu hranu…

„Sada naši sportaši imaju zadovoljavajuće uvjete. Imaju veće sobe, ispravni wifi, sobni bicikl te su sobe kompletno primjerenije za vrhunske sportaše“, izvijestio je Schimmelpfening.

No, nisu svi imali pozitivni pomak u tome pa su se tako javno oglasili iz finske hokejaške reprezentacije budući je njihov reprezentativac Mako Anttila trenutačno u izolaciji.

„On je veliki momak, a hrana koju dobiva je sve samo ne primjerena. Osim što ima pozitivan test i njegova je budućnost neizvjesna, psihički je teško proživljavati u ovakvim uvjetima u sobi“, rekao je hokejaški finski trener Jukka Jalonone.

Svi oni koji su pozitivni izolaciju mogu napustiti tek kada unutar 24 sata dobiju dva uzastopna negativna PCR testa.

Linker
13. kolovoz 2022 10:31