Filip Krovinović
 Laurence Griffiths/Getty Images / Getty Images
INTERVJU ZA GUARDIAN

SVJETSKO PRVENSTVO MU JE PROPALO U ZADNJI TREN, A SADA MU SE UKAZALA NOVA PRILIKA Osvojio je jednog izbornika, navijače, a sada krade od Luke Modrića

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. kolovoz 2019. 13:45

U razgovoru za The Guardian Filip Krovinović opisao je kako se snašao u novoj sredini u redovima engleskog drugoligaša WBA-a u koji ga je doveo Slaven Bilić.

Hrvatski veznjak Benfice bio je prvo pojačanje kojeg je Bilić doveo ovog ljeta, a po dolasku se brzo aklimatizirao. Novinar Guardiana ga opisuje kao mirnog i skromnog, željnog igre i dokazivanja, igrača kojeg su navijači WBA-a munjevito prihvatili.

"Sada se po prvi puta Filip Krovinović smije", započinje svoj tekst o mladom hrvatskom veznjaku engleski dnevnik. Opisao je zanimljivu anegdotu kada su njemu i njegovoj obitelji pridružili navijači u otvorenom autobusz nakon slavlja na otvaranju sezone protiv Nottingham Foresta.

"Mojoj obitelji nova se sredina brzo svidjela. Svidjela im se atmosfera u autobusu. Zajedno su popili nekoliko piva i navijači su se fotografirali s mojim bratom Tomislavom. Pitali su ga odakle je i kada im je rekao - Fil, odmah su mu rekli: 'Pokaži nam svoju osobnu'", prepričava Krovinović, koji je prvi hrvatski nogometaš koji je zaigrao u WBA-u, ali kaže je da je trag koji su ostavili hrvatski nogometaši na Otoku itekako dubok.

Screenshot: Twitter

"U doba kada su u Premiershipu igrali Modrić, Ćorluka, Kranjčar, mislim da su svi u Hrvatskoj bili ludi za Tottenhamom zbog tog trojca. Kao i za Arsenalom zbog Eduarda da Silve. Ja igram na istoj poziciji kao Modrić, a on je igrač kojeg obožavam. Znam koliko je dobar. Volim ga gledati kako igra i ponešto ukrasti od njegovog stila igre. Za mene je on broj jedan, ali imamo i drugih sjajnih igrača poput Rakitića, Mandžukića, Vide koji je veliki ratnik. Zaista imamo jaku reprezentaciju", dodaje 23-godišnji hrvatski veznjak koji je Zagreb napustio kao 19-godišnjak i prešao u Rio Ave, prije kasnijeg transfera u Benficu.

Nakon dolaska u redove WBA-a Krovinović je odigrao svih 360 minuta dosadašnjeg dijela sezone u Championshipu, a ne skriva želju da se nađe na popisu izbornika Zlatka Dalića. Prošlog ljeta propala mu je šansa za odlaskom na SP zbog ozljede, ali sada je zdrav i odlučan da se nametne izborniku.

"Čuo sam se tada s ljudima iz reprezentacije i rekli su mi da se ne brinem, da Dalić na mene računa i da samo nastavim s onime što radim i da j e dobra budućnost ispred mene. Onda sam se ozlijedio, Svjetsko prvenstvo mi je propalo, ali ne žalim za ničime. Došla je nova prilika, dajem 120% mogućnosti i radim sve kao i prije", objašnjava Krovinoviću kojem su u posjet u Englesku stigli roditelji, Snježana i Jasenko i iskoristili priliku da razgledaju znamenitosti Londona.

Sam Krovinović otkrio je još jedan zanimljiv detalj iz privatnog života.

"Veliki sam obožavatelj Harryja Pottera. Volim filmove poput Gospodara prstenova, Pirata s Kariba, takve SF-filmove. Gledao sam ih puno puta, Harryja Pottera sam valjda svaki nastavak pogledao barem tri puta. Dok sam bio sam u Portugalu i nitko me nije mogao posjećivati razmišljao sam u stilu: ok, što bih mogao raditi danas? I onda sam iznova gledao nastavke Harryja Pottera", zaključio je Krovinović.

Linker
24. travanj 2024 02:51