REUTERS/Toby Melville
SUOSJEĆA S HRVATOM

APSOLUTNA LEGENDA SVJETSKOG TENISA SE NAKLONILA ČILIĆU 'S Marinom je plakala čitava Hrvatska, bilo je tužno za gledati'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. srpanj 2017. 13:17

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić nije uspio osvojiti svoj drugi "grand slam" naslov, njega je u finalu Wimbledona svladao Roger Federer sa 6-3, 6-1 6-4 za sat i 41 minutu igre. Ovom pobjedom veliki Švicarac je postao prvi igrač koji je osam puta osvojio najpoznatiji svjetski turnir.

Ipak, valja napomenuti kako Čilić zbog problema s velikim žuljem na lijevom stopalu, kojega je zadobio u polufinalnoj pobjedi protiv Amerikanca Sama Querreya, nije mogao u finalu Wimbledona pružiti svoju najbolju igru.

- Više od poraza boli činjenica što nisam mogao dati svoj maksimum. Znam koliko sam truda i rada uložio da dođem do ovoga trenutka, pogotovo posljednjijh mjeseci. Ti osjećaji su kulminirali tijekom meča i zato ih nisam mogao suzdržavati, ali pokušavao sam smoći snage da dam sve što mogu i da se borim do kraja, rekao je Čilić.

LONDON, ENGLAND - MAY 25: Boris Becker during the ATP Media Breakfast at The Shard on May 25, 2017 in London, England. (Photo by Patrik Lundin/Getty Images)
Patrik Lundin/Getty Images

Hrabrom Marinu naklonio se i legendarni Boris Becker.

- Niti u jednom trenutku nije koristio ozljedu kao alibi za poraz, niti je u bilo kojem trenutku razmišljao o predaji. Samo je želio završiti meč i pronaći način kako odigrati do kraja. Bilo ga je baš tužno za gledati, plakao je, a s njim i cijela Hrvatska. Igrao je zaista dobro čitavi turnir, siguran sam da ni Federer nije želio pobijediti na ovakav način.

Linker
19. travanj 2024 06:18