MATTHEW STOCKMAN Afp
Velika borba u tri seta

Ana Konjuh na korak od glavnog ždrijeba na jakom turniru u Madridu, na putu joj stoji još samo Srpkinja

Ana Konjuh je proteklih sezona imala velikih problema s ozljedama, a sada se vraća
Piše: HinaObjavljeno: 27. travanj 2021. 21:46

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh u utorak je u 1. kolu kvalifikacija na na jakom WTA 1000 turniru u Madridu svladala Kanađanku Leylah Annie Fernandez (WTA - 72.) sa 7-6 (6), 2-6, 6-4 u meču koji je trajao 2 sata i 22 minute.

Fernandez je kod vodstva 5-3 servirala za prvi set, ali se Konjuh spasila "breakom", a potom je u desetom gemu na svoj servis spasila dvije set-lopte. Otišlo se u tiebreak gdje je spasila tri uzastopne set-lopte i sa pet poena zaredom dobila prvi set.

U drugom setu Fernandez je dva puta oduzela servis za 6-2, ali u odlučujućem setu Konjuh prva dolazi do "breaka" i vodstva 3-0. Ipak, Fernandez u petom gemu vraća izgubljeni servis. Kod vodstva 5-3 Konjuh nije uspjela na svoj servis dobiti meč, ali je trećim "breakom" ipak na kraju slavila protiv kanadske tenisačice koja je prije nešto više od mjesec dana osvojila svoj prvi WTA turnir u meksičkom Monterreyju.

Ana Konjuh je proteklih sezona imala velikih problema s ozljedama i prošlu godinu završila je na 538. mjestu WTA liste, a nakon dobrih nastupa u Miamiju i četvrtfinala u Istanbulu stigla je do 205. pozicije.

Da bi ušla u glavni ždrijeb WTA 1000 turnira u Madridu Ana Konjuh u srijedu mora dobiti Srpkinju Ninu Stojanović (WTA - 88), a bit će to njihov prvi međusobni dvoboj.

Linker
19. travanj 2024 23:34