Ana Konjuh

 SPORTS PRESS PHOTO/DDP USA/PROFIMEDIA Sports Press Photo/Ddp Usa/Profimedia
S TENISKIH TERENA

Ana Konjuh stigla do glavnog turnira u Tunisu, Švicarac Huesler stigao do prvog ATP-naslova

Konjuh će igrati protiv Amerikanke Liu, dok će Petra Martić za protivnicu imati Čehinju Fruhvirtovu.
Piše: HINAObjavljeno: 02. listopad 2022. 18:06

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh izborila je nastup u glavnom 250 WTA turniru u tuniskom Monastiru nakon uspješno odrađenih kvalifikacija.

Na zadnjoj stepenici prema glavnom turniru Konjuh, inače 143. tenisačica u ovom trenutku na svijetu, odigrala je jako dobar meč te je s uvjerljivih 6-3, 6-2 svladala slovačku igračicu Viktoriju Kuzmovu.

Ogled dvije 24-godišnje tenisačice trajao je tek sat vremena, a Konjuh je u svakom pogledu dominirala u odnosu na 104. tenisačicu s WTA ljestvice.

U 1. kolu glavnog turnira Konjuh će igrati protiv Amerikanke Claire Liu, 22-godišnjakinje koja se nalazi na 73. mjestu WTA ljestvice. U Monastiru nastupa i Petra Martić koja je postavljena za četvrtu nositeljicu, a na početku igra protiv mlade češke tenisačice Linde Fruhvirtove.


ATP Sofija: Premijerni turnir za Marc-Andrea Hueslera

Švicarski tenisač Marc-Andrea Huesler osvojio je prvi ATP turnir u karijeri nakon što je u finalnom susretu u Sofiji sa 6-4, 7-6(8) svladao Danca Holgera Runea.

Jedini break u meču dogodio se u prvom gemu finala, a on je bio dovoljan da 26-godišnji Švicarac, koji je prije ovog turnira bio 95. na svijetu, povede s 1-0 u setovima. U drugom setu svaki je tenisač čvrsto držao svoj servis pa se sva napetost prebacila na tie-break.

U njemu su odlučivale nijanse, mogao je i Rune vrlo lako izboriti treći set, no na kraju je Švicarac proslavio pobjedu u dva seta i time došao do prve ATP titule u karijeri. Izjednačio se time s 19-godišnjim Runeom koji je u kratkoj karijeri dosad slavio na ovogodišnjem izdanju turnira u Muenchenu.

Linker
19. travanj 2024 22:31