StoryEditor
 ANDREJ ISAKOVIC/AFP
Zanimljiva reakcija

ATP je išao na njegovu štetu, Đokovićev odgovor još brutalniji! Novakova bravura iznenadila sve

ATP se odlučio na zamrzavanje lista, a evo kako je na sve reagirao najbolji tenisač svijeta
Autor: Sportske novostiObjavljeno: 07. srpanj 2020. 12:35

Dosjetio se ATP novog pravila po kojem će se bodovati nastupi profesionalnih tenisača, dosjetio se kontroverzi kojima bi samo dodatno mogao raspiriti ionako uzavrele vatre oko sporta koji jednostavno - čeka bolje dane. Osim nekih ekshibicijskih turnira na kojima su glavne zvijezde, profesionalci gotovo da i ne igraju, a problem je nastao oko toga kako na sljedećim rang-listama honorirati njihove nastupe iz prošle godine.

Poznato je da tenisači "brane" lanjske bodove na ATP-listama, a jasno je da ove sezone praktički nemaju što i gdje braniti, budući da je ona prekinuta u ožujku. ATP se odlučio na zamrzavanje lista, ali na način da se period od 52 tjedna za branjenje produži na raspon od ožujka 2019. do prosinca 2020. godine, s obzirom na to da je sezona prekinuta u ožujku.

Sve bi to bilo u redu da se teniska sezona nema namjeru nastaviti i ove godine. ATP je već izdao kalendar i samo se čekaju pozitivni epidemiološki uvjeti da se krene igrati po zacrtanom planu. Novo je pravilo međutim, ako netko nastupi na istom turniru na kojem je igrao i prošle godine, za rezultat na rang-listi uzet će mu se bolji plasman.

Novak Đoković je tu napravio malu bravuru. S obzirom na to da je dosta toga lani osvojio, za ovu sezonu u rasporedu na njegovoj službenoj stranici stoji da će igrati samo Roland Garros. Turnir će se igrati krajem rujna, a Đoković je tamo lani ispao u polufinalu od Thiema pa bi bez problema tamo mogao pojačati svoj bodovni saldo, osim samog broja Grand Slam titula.

Đoković, zanimljivo, nije prijavio US Open. Tamo je lani ispao u četvrtom kolu od Wawrinke, a pripast će mu samo 180 bodova. Nadal, osvajač turnira, ne mora ni igrati, jer će mu se računati lanjska titula, što je Đokovića posebno razočaralo u sistemu bodovanja.

Linker
07. srpanj 2020 12:49