Bernarda Pera

 TRENKA ATTILA/ATTILA TRENKA/PROFIMEDIA
IZGLEDA NEPOBJEDIVO

Uspjeh karijere sjajne Zadranke! Srušila drugu na svijetu, osvojila Hamburg, pa zaplakala: ‘Ovo je za tebe...‘

Pera je stigla do 12. uzastopne pobjede, a svih 12 ostvarila je u dva seta
Piše: SNObjavljeno: 23. srpanj 2022. 14:52

Bernarda Pera osvojila je WTA turnir u Hamburgu tako što je finalnom susretu svladala drugu tenisačicu svijeta Estonku Anett Kontaveit s 2:0 u setovima (6:2, 6:4).

Djevojka rođena u Zadru nastupa pod američkom zastavom, a u subotu je do velikog uspjeha stigla nakon sat vremena i 14 minuta uvjerljive igre. Bernarda je tako upisala već 12. uzastopnu pobjedu, a svih 12 ostvarila je u dva seta.

Ovo su sigurno dva najbolja tjedna u karijeri ove 27-godišnjakinje koja trenira i priprema se u Zagrebu. Pera je, podsjetimo, prošloga tjedna osvojila turnir Budimpešti te se vratila u Top 100.

U pobjedničkom govoru prisjetila se i bivšeg trenera Kristijan Schneider koji je u travnju preminuo nakon duge borbe s teškom bolešću.

‘Izgubili smo trenera, prijatelja, mentora. On je Kristijan Schneider. Bila sam sretna što me je trenirao, i ovo je njemu u čast. Nadam se da ću donijeti barem malo njegove strasti u ovaj svijet", rekla je emotivna Bernarda na proglašenju.

Trenutno je Pera 81. tenisačica svijeta, a početkom idućeg tjedna trebala bi stići do renkinga karijere, odnosno 54. mjesta.

Talijansko - norveško finale u Gstaadu


U finalu ATP teniskog turnira u švicarskom Gstaadu igrat će prvi i drugi nositelj Norvežanin Casper Ruud i Talijan Matteo Berrettini.

Ruud je u polufinalu izgubio samo dva gema protiv Španjolca Alberta Ramosa-Vinolasa pobijedivši sa 6-2, 6-0, dok je Berrettini porazio Austrijanca Dominica Thiema sa 6-1, 6-4.

Norvežanin brani titulu u Gstaadu nakon što je lani u finalu bio bolji od Francuza Huga Gastona sa 6-3, 6-2, a bit će to njegovo 13. finale. Do sada je u finalnim susretima osam puta slavio, a četiri puta izgubio.

S druge strane, Talijan je vezao 12. uzastopnih pobjeda na ATP Touru i sutra ga očekuje treće finale u nizu nakon što je osvojio turnire u Stuttgartu i Queen‘s Clubu.

Berrettini je u 10 dosadašnjih finala slavio sedam puta. Ruud i Berrettini su četiri puta igrali međusobno, a rezultat je 2-2. (Hina)

Linker
19. travanj 2024 22:47