Emma Raducanu
 INSTAGRAM SCREENSHOT
IGRA U DOMOVINI SVOG OCA

Djevojka koja je očarala svijet otkrila gdje joj je pehar iz New Yorka: ‘I vi ga ondje možete vidjeti...‘

Slava ovu mladu damu, barem zasad, nije ‘prebacila‘. Dapače, učinila ju je još skromnijom.
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 29. listopad 2021. 12:22

Emma Raducanu, 18-godišnja osvajačica US Opena, trenutačno prvi put nastupa u domovini svog oca. Na Transylvania Openu u Cluju jučer je izborila četvrtfinale pobjedom nad Anom Bogdan. Ova je mlada tenisačica postala prva Britanka koja je osvojila naslov u singlovima na Grand Slam turniru nakon Virginije Wade 1977. godine, ali slava je, barem zasad, nije 'prebacila'.

Naime, Emma je odlučila pokloniti svoj trofej US Opena Britanskom teniskom savezu (Lawn Tennis Association).

- Pehar nije kod mene, pohranjen je u Nacionalnom teniskom centru, tamo ga možete vidjeti. Smatram da je LTA učinila tako puno za mene da sam im se na taj način željela odužiti i zahvaliti za sve što su učinili za mene pomažući mi dok sam bila mlađa – objasnila je.

Emma Raducanu rođena je 13. studenoga 2002. godine u Torontu. Otac Ian je Rumunj iz Bukurešta, a majka Kineskinja iz Shenyanga, oboje rade u financijskom sektoru. Preselili su se u Englesku dok je Emma imala dvije godine, a tenisom se počela baviti s pet godina.

Kao djevojčica je sudjelovala u različitim sportovima poput košarke, golfa, kartinga, motokrosa, skijanja i konjičkog sporta, a bavila se i baletom. Ipak, pronašla se u tenisu, gdje je profesionalka od 2018. godine s omjerom od 76 pobjeda i 23 poraza. Trenutačno je 23. na WTA ljestvici, a dosad je zaradila 2.832.421 dolara.

Linker
24. travanj 2024 12:44