Ivan Dodig
 WILLIAM WEST Afp
AUSTRALIAN OPEN

Dodig došao na korak do hrvatskog dvoboja, Pavić među osam u mixu, Martić također prošla dalje

Hrvatski tenisači u Melbourneu bilježe dobre rezultate u parovima te na odvojenim turnirima.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 15. veljača 2021. 12:42

Ivan Dodig i Filip Polašek su nadigrali Marcela Mela i Horiju Tecaua sa 6:4, 6:3 i tako se 36-godišnji Međugorac pridružio Nikoli Mektiću i Mati Paviću u četvrtfinalu igre parova u Melbourneu. Do međusobnog susreta u polufinalu, dijeli ih vrlo malo. Protiv Mela, partnera s kojim je osvojio Roland Garros 2015. godine, Dodig je odigrao neizvjestan prvi set. Bilo je 4:1 za hrvatsko-slovački tandem, pa su na 4:4 spašavali tri break-lopte i onda iskoristili prvu set-loptu za lijepu prednost. U nastavku je jedan break bio dovoljan za prolaz.

Pavić je, pak, s Gabrielom Dabrowski ušao među osam u mješovitim parovima sa 7:6(7), 5:7, 10:2 protiv lanjskih finalista, Bethanie Mattek-Sands i Jamieja Murraya. Osvajači ovoga turnira prije tri godine su imali set i break, Amerikanka i Britanac su preokrenuli i odveli susret u „match tie-break“. Tamo su Pavić i Dabrowski od 0:2 otišli na 9:2 i lako priveli posao kraju.


Martić bolja od Marino

Petra Martić se plasirala u osminu finala Phillip Island Trophyja u Melbourneu, 4. nositeljica je nadigrala Rebeccu Marino (WTA 317) sa 6:2, 5:7, 6:4. Viđena su samo četiri breaka u cijelom meču, dva u prvom setu naše igračice, jedan Kanađanke za 7:5 u drugom, te Petrin za 2:1 u trećem nakon čega nije dopustila suparnici da joj priprijeti. Martić je upisala šest asova, bila je vrlo sigurna na početnom udarcu. U osmini finala igrat će s Australkom Kimberly Birrell, koja je sa 6:3, 3:6, 6:4 svladala Indijku Ankitu Rainu.

Linker
19. travanj 2024 11:45