CHRISTOPHE ARCHAMBAULT Afp
TRIJUMFALNI POVRATAK NOLETA

Đoković preokretom srušio Medvedeva, uzvratio za poraz na US Openu i ostvario novi čudesni doseg!

Novaku je to 86. naslov; od aktivnih igrača više osvojenih turnira imaju Federer (103) i Nadal (88)
Piše: Vladimir Zrinjski/JLObjavljeno: 07. studeni 2021. 17:39

Vikend na obalama Seine Novak Đoković iskoristio je za rušenje rekorda. U subotu je osigurao sedmi status broja jedan na kraju sezone, a dan kasnije pobijedio Danila Medvedeva (4-6, 6-3, 6-3) i ponovno postao usamljeni rekorder po broju osvojenih Masters 1000 titula (37).

Finale Pariza nije razočaralo: u dva sata i 15 minuta dugoj borbi u gotovo ispunjenoj AccorHotels Areni, Đoković je morao izvući "izabrana djela" iz svojeg teniskog opusa da okrene set zaostatka i slomi otpor drugog igrača svijeta.

image
ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp

Medvedev je na početku meča bio raspoloženiji, manje je griješio i lakše gradio poene, no kad je u četvrtom gemu drugog seta izgubio servis, Đoković je namirisao krv i potpuno preuzeo konce igre. Egal u trećem setu trajao je do 2-2, nakon čega je Srbin napravio dva uzastopna breaka za vodstvo 5-2. Medvedev je jedan servis uspio vratiti, no Đoković je odmah u idućem gemu opet napravio pritisak pa zaključio meč efektnim forhend winnerom u kut terena.

image
CHRISTOPHE ARCHAMBAULT Afp

Novaku je ovo 86. naslov karijere; od aktivnih igrača više osvojenih turnira imaju Federer (103) i Nadal (88). U Parizu je trijumfirao šesti puta, izjednačivši time svoj učinak iz Miamija. Po pet naslova osvojio je u Indian Wellsu i Rimu. Medvedevu je, osim toga, uzvratio za poraz iz finala US Opena i u međusobnom omjeru poveo 6-4.

Za točno tjedan dana u Torinu počinje posljednji obračun sezone, ATP Finale na kojem će finalisti Bercyja opet biti najveći favoriti za naslov.

Linker
19. travanj 2024 06:10