MATTHEW STOCKMAN Afp
WTA TENERIFE

Donna Vekić pomela Alison Riske na otvaranju i odmah saznala ime nove protivnice

Bio je ovo njihov peti međusobni susret i treća pobjeda naše tenisačice.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 19. listopad 2021. 18:07

Svi oni koji se barem malo kuže u tenis znaju da Donna Vekić ne zaslužuje biti tek 101. tenisačica svijeta, ali spletom okolnosti (ozljeda i operacija desnog koljena; vrlo težak ždrijeb na Grand Slam turnirima nakon toga) završila je tu gdje trenutno jest i sada se treba vaditi.

Osječanka je između dva ovotjedna turnira izabrala Tenerife umjesto Moskve i čini se da je povukla odličan potez, jer nakon što je prošla kvalifikacije, plasirala se u 2. kolo izbacivši 8. nositeljicu Alison Riske (WTA 49) s uvjerljivih 6:1, 6:4. Bio je ovo njihov peti međusobni susret i treća pobjeda naše tenisačice. I to nakon dva poraza od Amerikanke, oba upisana na travi (Birmingham 2017, Wimbledon 2019).


Na Tenerifima (tvrda podloga) nije bilo nikakve drame, od početka je sve išlo na mlin raspoložene Donne Vekić, uz nešto ozbiljniji otpor Amerikanke u drugom setu. No, taj otpor je slomljen oduzimanjem servisa za 5:3. Suparnica u nastavku turnir bit će Irina-Camelia Begu, Rumunjka je bila bolja od Ukrajinke Marte Kostjuk sa 6:4, 6:4.

Linker
16. ožujak 2022 21:38