Ivan Ljubičić i Roger Federer

 JAVIER GARCIA/BPI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Javier Garcia/bpi/Shutterstock Editorial/Profimedia
OGLASIO SE I TRENER

Federerov oproštajni meč pod znakom pitanja! Veliku odluku donio je mjesecima prije, evo u čemu je problem

‘Njegovo umirovljenje je olakšanje i za mene, ne želim da se ozlijedi i da ima problema u budućnosti‘
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 19. rujan 2022. 20:22

Roger Federer još uvijek nije siguran hoće li na Laver Cupu u Londonu sljedeći tjedan moći odigrati oproštajni meč. Izjavio je to u razgovoru za Blick njegov trener Severin Lüthi, koji je otkrio da je Federer "naporno trenirao prošli tjedan, a trenira i ovaj tjedan", ali je dodao da će odluka o nastupu pasti u zadnji čas.

- Njegov je cilj odigrati barem nešto. Je li to singl ili parovi, vidjet ćemo. Ujutro treniramo tri sata, popodne još dva sata. Želim dobro odraditi ovaj posao - rekao je Lüthi.

Sličnu je izjavu dao i Federerov kondicijski trener Pierre Paganini. "Sam će odlučiti je li igranje dobra ideja ili ne", poručio je Paganini, otkrivši da je odluka o umirovljenju pala u srpnju, kada je postalo jasno da je povratak na Tour nemoguć.

- Ne radi se samo o načetom koljenu. Roger je odigrao puno mečeva i stavljao svoje tijelo na kušnju. Zamislite samo koliko je treninga morao odraditi do 41. godine. Njegovo umirovljenje je olakšanje i za mene, ne želim da se ozlijedi i da ima problema u budućnosti.

Linker
19. rujan 2022 20:22