ZATVORENA SJEDNICA

Vlada razriješila Sučića i još dvoje ljudi iz Upravnog vijeća Memorijalnog centra Domovinskog rata

Razriješeni su brojni članovi različitih povjerenstava, a utvrđena su i hrvatska stajališta za sastanke u EU
Stjepan Sučić
 Srdjan Vrancic/Cropix

Vlada RH u srijedu je na zatvorenome dijelu sjednice, razriješila dio dosadašnjih članova Upravnog vijeća Javne ustanove "Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar", Stjepana Sučića, Vladu Prskala i Kristinu Bilić.

Novim članovima imenovani su Vladimir Bergman, Vesna Šerepac i Davor Huška, kao predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, priopćeno je iz Vladine Službe za odnose s javnošću.

Vlada je također odgovorila Ustavnom sudu RH na Prijedlog za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom RH i zakonom članka 6. stavka 4. Uredbe o gospodarenju otpadnom ambalažom. Cjelovit odgovor Vlade bit će objavljen uz odluku Ustavnoga suda, dodaje se u priopćenju.

Vlada je usmeno izviještena o provedbi aktivnosti iz Akcijskog plana Republike Hrvatske za sudjelovanje u Europskom tečajnom mehanizmu II (ERM II) te o pregledu zakonskih prijedloga iz Plana zakonodavnih aktivnosti za 2020.

Što se tiče kadrovskih pitanja, razriješen je i vršitelj dužnosti predsjednika Upravnog vijeća Hrvatske matice iseljenika Milan Kovač te vršitelji dužnosti članova Hrvoje Hitrec, Đuro Vidmarović, Vjekoslav Jeleč te Lada Kanajet Šimić. Novim predsjednikom Upravnoga Vijeća ponovno je imenovan je Milan Kovač, a članovima Hrvoje Hitrec, Đuro Vidmarović, Vjekoslav Jeleč i Ivanka Rora.

Imenovani su i predstavnici i zamjenici predstavnika Vlade RH u povjerenstvima Gospodarsko-socijalnog vijeća (GSV).

U Povjerenstvu za politiku plaća, porezni sustav i životni standard GSV-a imenovani su Ante Matijević, predstavnikom Stipe Župan, zamjenikom predstavnika, Božidar Kutleša, predstavnikom, Nikica Jerković, zamjenikom predstavnika, Sanjin Rukavina, predstavnikom, Višnja Tafra, zamjenicom predstavnika, Dražen Opalić, predstavnikom, te Anita Zidrum, zamjenicom predstavnika.

U Povjerenstvo za socijalnu politiku GSV-a imenovani su Marija Pletikosa, predstavnicom, Marija Barilić, zamjenicom predstavnice, Melita Čičak, predstavnicom, Snježana Zdjelar, zamjenicom predstavnice, Gordan Žanić, predstavnikom, Marija Pećanac, zamjenicom predstavnika, Željka Josić, predstavnicom, te Valentina Cesar, zamjenicom predstavnice.

U Povjerenstvo za zapošljavanje, obrazovanje i usklađivanje s tržištem rada GSV-a imenovani su Vesna Šerepac, predstavnicom, Ivana Pilko Čunčić, zamjenicom predstavnice, Ivica Šušak, predstavnikom, Branko Ptiček, zamjenikom predstavnika, Marija Knežević Kajari, predstavnicom, Irena Bačelić, zamjenicom predstavnice, Ante Lončar, predstavnikom, te Ruža Hrga, zamjenicom predstavnika.

U Povjerenstvo za zakonodavstvo, kolektivne pregovore i zaštitu prava GSV-a imenovani su Josip Salapić, predstavnikom, Sanda Pipunić, zamjenicom predstavnika, Sanjin Rukavina, predstavnikom, Višnja Tafra, zamjenicom predstavnika, Dražen Opalić, predstavnikom, Josipa Klišanin, zamjenicom predstavnika, Ilija Tadić, predstavnikom, te Gordana Grizelj Portner, zamjenicom predstavnika.

U Povjerenstvo za održivi razvoj, poticanje gospodarstva, energetiku i klimatske promjene GSV-a imenovani su Velimir Žunac, predstavnikom, Tomislav Čičko, zamjenikom predstavnika, Igor Čižmek, predstavnikom, Kristina Čelić, zamjenicom predstavnika, Zvonimir Novak, predstavnikom, Robert Blažinović, zamjenikom predstavnika, Luka Čirko, predstavnikom, te Ivan Vidiš, zamjenikom predstavnika.

U Povjerenstvo za praćenje aktivnosti Međunarodne organizacije rada imenovani su Dražen Opalić, predstavnikom, Inga Žic, zamjenicom predstavnika, Marija Pletikosa, predstavnicom, Mirjana Matov, zamjenicom predstavnice, Zdenko Lucić, predstavnikom, mr. sc. Mirta Mandić, zamjenicom predstavnika, Sanjin Rukavina, predstavnikom, te Sanda Pipunić, zamjenicom predstavnika.

Razriješene su dosadašnja predsjednica Vesna Bedeković, zamjenica predsjednice Marija Pletikosa, i dio članica Upravnog odbora Zaklade "Hrvatska za djecu" Margareta Mađerić, Željka Josić i Ljubica Lukačić. Novim predsjednikom Upravnog odbora imenovan je Josip Aladrović, zamjenicom predsjednika imenovana je Margareta Mađerić, a članicama Marija Pletikosa, na prijedlog ministra nadležnog za socijalnu politiku, Vesna Bedeković, na prijedlog radnog tijela Hrvatskoga sabora nadležnog za obitelj, i Ljubica Lukačić, na prijedlog radnog tijela Hrvatskoga sabora nadležnog za socijalnu skrb.

Na zatvorenome dijelu sjednice, Vlada je utvrdila stajališta Republike Hrvatske za sastanke ministara nadležnih za - unutarnje poslove (JHA Home Affairs), 14. prosinca, energetiku (TTE Energy), 14. prosinca, te poljoprivredu i ribarstvo (AGRIFISH), 15. i 16. prosinca.

S obzirom da je riječ o pregovaračkim pozicijama koja će Hrvatska tek zastupati prema drugim državama članicama na sastanku Vijeća, ona se prethodno ne objavljuju.

No, Vlada RH će na odgovarajući način i u odgovarajućim rokovima o stajalištima Hrvatske, kao i o tijeku i rezultatima rasprave na razini Europske unije, izvještavati Hrvatski sabor, priopćila je Vladina Služba za odnose s javnošću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:32