SAEED KHAN Afp
PRVI I ZADNJI PUT

Kakav će to biti oproštaj! Federer će zadnji meč odigrati sa svojim najvećim, antologijskim protivnikom!

Bit će to sigurno susret nabijen emocijama, nikad nisu igrali na istoj strani, sada će to napraviti - za kraj
Piše: Hina/SNObjavljeno: 15. rujan 2022. 16:56

Roger Federer objavio je danas kako će nakon Laver Cupa, koji se igra sljedećeg tjedna u Londonu, okončati svoju veličanstvenu karijeru. Sportska vijest dana obišla je globus, jer radi se o vjerojatno najvećem tenisaču svih vremena, no pravi spektakl tek nam slijedi.

Naime, u Londonu bi sljedećeg tjedna Federer trebao biti u sastavu Europe zajedno sa svojim najvećim rivalima tijekom karijere, Španjolcem Rafaelom Nadalom i Srbinom Novakom Đokovićem te bi upravo s Nadalom trebao zaigrati u parovima.

Bio bi to ujedno i njegov posljednji meč u velikoj karijeri, ovaj put na strani svog najvećeg, antologijskoj protivnika, ali i prijatelja.

image
ADRIAN DENNIS Afp

"Ovo je gorko-slatka odluka. Nedostajat će mi sve što mi je život na touru dao, ali istovremeno imam toliko toga za slaviti. Smatram se jednom od najsretnijih osoba na Zemlji. Dobio sam poseban dar za igranje tenisa i ostvario sam ga igrajući na nezamislivo visokoj razini i to mnogo duže no što sam zamišljao", rekao je Federer u emotivnom oproštaju koji možete pogledati OVDJE.

Posljednji susret koji je odigrao na ATP Touru tako će ostati četvrtfinale prošlogodišnjeg Wimbledona u kojem ga je svladao Poljak Hubert Hurkacz.

Zbog ozljede koljena morao je na treću operaciju u posljednje dvije godine, a usprkos nastojanjima da se vrati na razinu potrebnu za profesionalno igranje, morao je priznati kako je njegovo vrijeme prošlo.

Linker
18. travanj 2024 18:50