Rafael Nadal
 GLYN KIRK/AFP
SPEKTAKULARNI OBRAČUNI

Kakav dan: Ispali i Đoković i Nadal! Nole propustio 4:0 u tie-breaku trećeg seta, Rafa servirao za meč...

Iako je Austrijanac propustio pet meč-lopte u drugom i trećem setu, na kraju je slavio
Piše: HinaObjavljeno: 21. studeni 2020. 18:36

Austrijski tenisač Dominic Thiem plasirao se u finale završnog ATP turnira osmorice najboljih u Londonu svladavši prvoga igrača svijeta Novaka Đokovića s 7-5,6-7(10),7-6(5) nakon gotovo tri sata igre.

Thiem je u pravom teniskom maratonu propustio četiri meč-lopte u drugom setu, a potom još jednu u tie-breaku trećega seta, u kojem je Đoković vodio s 4-0. Zanimljivo, Thiem je i lani u Londonu također porazio Đokovića "okrenuvši" tada 1-4 u tie-breaku, a sada je protiv Srbina proslavio 300. pojedinačnu pobjedu u karijeri.

Đoković je bio neuobičajeno miran cijeli meč u kojem je doživio peti poraz u 13 susreta protiv Thiema, koji je i lani igrao u finalu završnog turnira.

Austrijanac će u finalu igrati protiv Rusa Daniila Medvjedeva, koji je nakon dva sata i 36 minuta dramatične borbe slomio Španjolca Rafaela Nadala sa 3:6, 7:6 (5), 6:3. Nadal, koji je Rusa dobio triput zaredom, imao je set, vodstvo 5:4 u drugom i servis za meč. U tom gemu nije osvojio ni poen!

Medvjedev se vratio, dobio tie-break, dominirao u trećem setu i napravio ključni obrat u sedmom gemu. U posljednjoj igri još jednom je oduzeo servis 20-erostrukom osvajaču Grand Slam naslova te tako osigurao veliki nedjeljni završni obračun protiv Thiema.

Linker
20. travanj 2024 05:37