Simona Halep vjerojatno neće skupljati bodove i dolare u Kini ove sezone
 AFP
NIŠTA OD SEZONE

Kina zabranila sve sportske događaje do kraja godine, ali u WTA i ATP Touru ne odustaju: Ne gubimo nadu!

Čak 11 turnira Kina je otkazala jednim potezom i veliki je to šok za teniske čelnike
Piše: HinaObjavljeno: 20. srpanj 2020. 17:49

Vodstvo Ženske teniske udruge (WTA) još nije izgubilo nadu u održavanje turnira kojima bi u jesenskom terminu domaćini trebali biti kineski gradovi, iako je vrhovno sportsko tijelo u Kini (GAS) objavilo kako u ovoj godini više neće biti međunarodnih sportskih događaja, osim testnih natjecanja uoči Zimskih olimpijskih igara 2022. kojima je domaćin Peking.

Odluka o otkazivanju svih međunarodnih sportskih događaja na kineskom tlu do kraja 2020., kako bi se stanovnici najmnogoljudnije zemlje svijeta zaštitili od ponovnog izbijanja epidemije Covida-19, posebno teško pogađa WTA Tour, jer je čak sedam turnira trebalo biti održano u Kini, a među njima je i bogati završni turnir osam najboljih tenisačica u Shenzhenu koji je prošle godine prvi put bio domaćin WTA Finala s nagradnim fondom od 14 milijuna američkih dolara.

U WTA vjeruju da je održavanje njihovih turnira još uvijek moguće.

"Prema našim saznanjima izvještaj koji je poslan, a odnosi se na međunarodne sportske događaje u Kini, ne predstavlja konačnu odluku", stoji u priopćenju WTA koje je poslano Reutersu.

"Mi se i dalje vodimo odlukama o terminima naznačenim u privremenom kalendaru WTA Toura za 2020."

Sudirektorica Wuhan Opena Brenda Perry izjavila je da je WTA bio u kontaktu s vrhovnim sportskim tijelom u Kini i s Kineskim teniskim savezom te da sada ostaje samo "čekati ishod".

Povoljnom raspletu se nadaju i u ATP Touru, jer se u kalendaru nalaze četiri turnira, a najvažniji među njima je Masters 1000 u Šangaju.

Predstavnici GAS-a su za Reuters izjavili da "još nemaju konačan odgovor" po pitanju sudbine teniskih turnira, a izvor iz Pekinga navodi da se očekuje kako će konačna odluka biti donijeta do kraja srpnja.

Linker
20. travanj 2024 07:44