CLIVE BRUNSKILL Afp
BITKA ZA BROJ 1

Medvedjev prokomentirao novu promjenu na vrhu ljestvice: ‘Bolje je nakratko biti najbolji nego nikada‘

Rusa će početkom sljedećeg tjedna na vrhu svjetske ljestvice zamijeniti Srbin Novak Đoković
Piše: HinaObjavljeno: 15. ožujak 2022. 11:51

Bolje je nakratko biti najbolji nego nikada, kazao je ruski tenisač Danil Medvedjev, koji je izgubio mjesto prvog igrača svijeta nakon poraza u 3. kolu Mastersa u Indian Wellsu od Francuza Gaela Monfilsa.

"Dat ću sve od sebe, na treninzima, mečevima, grand slam turnirima, mastersima, osvojiti što više turnira i osvojiti što više bodova kako bih mogao dugo biti broj 1. Ali bolje je biti broj jedan tjedan dana nego uopće ne biti na vrhu", rekao je 26-godišnji Medvjedev.

Rusa će početkom sljedećeg tjedna na vrhu svjetske ljestvice zamijeniti Srbin Novak Đoković, koji se tako nakon samo tri tjedna vraća na svjetski tron. Đoković ne nastupa u Indian Wellsu jer još uvijek nije cijepljen protiv koronavirusa i stoga mu nije dopušten ulazak u Sjedinjene Države, a bit će na čelu ATP ljestvice barem do 3. travnja.

Uspješnim nastupom na Mastersu u Miamiju sljedećeg tjedna, Medvjedev bi opet mogao preuzeti vodstvo na ATP ljestvici. Za to će mu biti potrebno da se plasira u polufinale, s obzirom na to da je prošle godine ispao u četvrtfinalu.

Linker
24. travanj 2024 12:14