Ivan Dodig i Marcelo Melo

 -/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA -/Shutterstock Editorial/Profimedia
INDIJCI IPAK PREJAKI

Ništa od 17. naslova karijere: Dodig i Melo poraženi u finalu Adelaida, nisu uspjele ni Jurak i Klepač

Za Bopannu je ovo bio 20. naslov u karijeri, a prvi u paru s Ramanathanom
Piše: HinaObjavljeno: 09. siječanj 2022. 08:54

Ivan Dodig i brazilski tenisač Marcelo Melo nisu uspjeli osvojiti turnir muških parova u australskom Adelaideu, gdje su u finalu poraženi od Indijaca Rohana Bopanne i Ramkumara Ramanathana sa 6-7 (6), 1-6.

Bilo je to Dodigovo 37. finale u konkurenciji parova, a ostao je na 16 naslova. U paru s Melom, s kojim je prošle godine obnovio suradnju nakon što su zajedno igrali u razdoblju od 2012. do 2016., po 15. put je igrao za trofej, a doživio je deveti poraz u finalu.

Za Bopannu je ovo 20. naslov u karijeri, a prvi u paru s Ramanathanom koji je osvojio svoj premijernni trofej na ATP Touru, bilo da se radi o pojedinačnoj ili konkurenciji parova.


Jurak Schreiber i Klepač poražene u finalu

Zagrepčanka Darija Jurak Schreiber i slovenska tenisačica Andreja Klepač nisu uspjele doći do trećeg zajedničkog naslova, jer su u nedjeljnom finalu WTA turnira u Adelaideu u konkurenciji parova bolje od njih sa 6-1, 6-4 bile domaće predstavnice Ashleigh Barty i Storm Sanders.

Tako je Barty, najbolja svjetska tenisačica u pojedinačnoj konkurenciji, novu sezonu započela dvostrukim trijumfom, jer je prethodno osvojila i pojedinačni naslov pobijedivši u finalu Kazahstanku Jelenu Ribakinu (6-3, 6-2).

Za 37-godišnji Jurak Schreiber, devetu na WTA ljestvici igračica u paru, to je bilo 22. finale u karijeri, a peto s Andrejom Klepač, a ostala je na devet trofeja.

Ashleigh Barty je osvojila svoj 12. WTA naslov u konkurenciji ženskih parova, a prvi sa Sanders, kojoj je to treći trofej u karijeri.

Linker
19. travanj 2024 12:04