StoryEditor
Donna Vekić u šetnji Palermom
 FACEBOOK/DONNA VEKIC
IZGUBIO ŽIVCE

‘Ovo je veliki skandal! Kako ste tamo mogli smjestiti igračice, tko je pristao na to, pa to je suludo!‘

Na turniru sudjeluju i dvije Hrvatice. Donna Vekić svojom je objavom potvrdila kakva je situacija...
Piše: Vedran BožičevićObjavljeno: 05. kolovoz 2020. 17:26

Francuski tenisač Richard Gasquet izrazio je zgražanje onime što se događa na WTA turniru u Palermu na kojem sudjeluju i naše Petra Martić i Donna Vekić. Riječ je o prvom službenom turniru koji se igra nakon stanke zbog koronavirusa, ali zaštitne mjere na Siciliji su sve samo ne na visokoj razini. A ništa nije promijenila ni činjenica da je bugarska tenisačica Viktorija Tomova uoči početka turnira bila pozitivna na koronavirus.

- Apsolutni je skandal da su igračice u istom hotelu s ostalim gostima. Ne znam kako je WTA pristao na to. Ako već organiziraš turnir, onda hotel mora biti rezerviran samo za igračice i trenere. Ako to ne možeš napraviti, onda moraš otkazati turnir. Ovo nije normalno. Skandalozno je da su igračice u kontaktu s ostalim gostima. To je suludo i nadam se da će na US Openu mjere biti drastičnije - rekao je Gasquet u intervjuu za L’Equipe.

Dodao je kako namjerava igrati u New Yorku i kako vjeruje da će sve proći u redu.

- Svima je u interesu da se igra, ali pravila moraju biti stroga. Moramo biti u hotelu i u dopuštenim prostorijama, a svatko tko izađe i radi gluposti, mora biti kažnjen. Prvi koji napravi takvo što, mora letjeti s turnira. Sami biramo želimo li igrati u takvim uvjetima, nitko nam nije stavio nož pod grlo - istaknuo je nekadašnji polufinalist US Opena i zaključio:

- Mislim da bi najveća opasnost moglo biti putovanje avionom, a u ‘balonu’ u New Yorku ću biti pod manjim rizikom nego na jugu Francuske u kolovozu. Naravno da bih volio spavati na Manhattanu i večerati u restoranima, ali najvažnije je da nikoga ne ugrozimo tijekom turnira.

Donna Vekić: Ne želim se pretvarati da sam zatvorena u sobi

Izjavu za L’Equipe je dala i Donna Vekić koja je na društvenim mrežama objavila fotografiju iz šetnje Palermom.

- Mislim da ćemo u New Yorku imati pravi ‘balon’. Ovdje govore da smo u ‘balonu’, ali uopće nije tako. Ne želim se pretvarati da sam zatvorena u sobi cijeli dan kad nije tako. Išla sam na večeru u grad. Bili smo oprezni, nismo se previše približavali ljudima, ali nisam zatvorena u sobi, kao ni 90 posto igračica - otkrila je Donna.

- Nadam se da će u New Yorku biti kazni. Ako se svi to prihvate, ja sam za, ali ako pravila budu kontradiktorna, to neće imati nikakvog smisla - dodala je Osječanka.

Linker
10. rujan 2020 08:12