Roger Federer
 WILLIAM WEST
VLADA NEIZVJESNOST

Početak teniske sezone pod velikim upitnikom, igrači neće ni smjeti ući u Australiju?

Već sredinom prosinca petstotinjak igrača trebalo je doći, no sve bi moglo propasti.
Piše: HINAObjavljeno: 18. studeni 2020. 10:18

Početak teniske sezone 2021.a posebice održavanje pripremnih turnira za Australian Open i dalje su neizvjesni nakon što su organizatori u srijedu objavili da postoje "nove poteškoće" vezano za dolazak tenisača u zemlju.

"U razgovorima s Australskim teniskim savezom u zadnjih 24 sata, saznali smo da su se pojavile nove poteškoće vezano za datume dolaska tenisača i njihovih timova", navodi se u poruci koju je ATP poslao igračima a koju je na Twitteru objavio 193. tenisač svijeta Slovak Lukas Lacko.

Slovački je tenisač objasnio da to znači da igračima neće biti dopušten ulazak u Australiju u prosincu kako je je najprije bilo planirano.

Plan je predviđao da sredinom prosinca u Australiju dođe 500 tenisača u državu Victoria gde se održavaju turniri u Sydneyu, Brisbaneu, Perthu, Hobartu, Adélaïdeu i Canberri prije nego u Melbourneu počne  Australian Open (od 18. do 31. siječnja). Igrači bi po dolasku u Australiju trebali ispoštivati karantenu i trenirati tamo do početka sezone. Karantena u Australiji traje 14 dana i svako kašnjenje dovelo bi u pitanje prvedbu cijelog plana s obzirom da prvi turniri startaju početkom siječnja.

"Razumijemo da je početka sezone 2021. neizvjestan i radit ćemo maksimalno kako bismo ponudili najbolji mogući kalendar", dodaje ATP.

U ponedjeljak su se pojavile prve sumnje nakon šro je premijer države Victoria Daniel Andrews izjavio da ništa nije "učinjeno" što se tiče organizacije turnira na početku godine, podsjećajući da je Melbourne, središte drugog vala pandemije u Australiji, upravo izašao iz višemjesečnog zatvaranja.

U srijedu je novi val zaraza u južnoj Australiji doveo do novog šestodnevnog zatvaranja u državi pored Victorije kako bi se suzbilo širenje izvan grada Adélaïdea.

Linker
25. studeni 2020 15:43