Andrej Rubljov

 KARIM SAHIB Afp
ATP Dubai & WTA Doha

Rubljov zaustavio senzaciju turnira i došao do 10. naslova, Swiatek projurila do naslova

Ruski tenisač je nastavio svoj pobjednički niz koji je započeo na turniru u Marseilleu
Piše: HinaObjavljeno: 26. veljača 2022. 18:13

Ruski tenisač Andrej Rubljov (ATP - 7.) zaustavio je niz češkog kvalifikanta Jirija Veselog u finalu ATP 500 turnira u Dubaiju, gdje je trijumfom u finalu 6-3, 6-4 došao do svog desetog naslova u karijeri, a drugog u ovoj sezoni.

Rubljov je nastavio svoj pobjednički niz koji je započeo na turniru u Marseilleu, gdje je osvojio naslove u pojedinačnoj i konkurenciji parova.

Rus je u prvom setu poveo s 4-1 i nije ostavio Veselom nikakvu priliku za povratak u set. U drugoj dionici je Rubljov opet prvi došao do 'breaka' i poveo s 3-1, da bi se Vesely vratio do 3-3. No, u sedmom gemu je ponovno izgubio servis, a drugu priliku za preokret nije dobio.

Čeh je iz kvalifikacija stigao do glavnog turnira i pobjedama nad Marinom Čilićem, Robertom Bautistom Agutom, Novakom Đokovićem i Denisom Shapovalovom došao do finala u kojem je imao priliku postati prvim kvalifikantom u povijesti ovog turnira koji će podići pobjednički pehar. No, ostao je na dva naslova (Auckland 2015. i Pune 2020.).

Rubljov je za pobjedu zaradio 523.740 američkih dolara i 500 bodova, što će mu donijeti napredak na šesto mjesto ATP ljestvice. Vesely će, pak, zahvaljujući bodovima iz Dubaija ponovno uskočiti među sto najboljih na svijetu i u ponedjeljak osvanuti na 74. poziciji.

ATP Dubai - finale:

Andrej Rubljov (Rus/2) - Jiri Vesely (Češ) 6-3, 6-4

WTA Doha: Swiatek projurila do naslova

Najbolja poljska tenisačica Iga Swiatek projurila je finalom WTA turnira u Dohi, gdje je za 64 minute svladala Estonku Anett Kontaveit sa 6-2, 6-0 i osvojila svoj četvrti naslov u karijeri, a prvi u ovoj sezoni.

Senzacionalna pobjednica Roland Garrosa iz 2020. od 2-2 u prvom setu nanizala je deset gemova i tako u petom finalu, a prvom nakon prošlogodišnjeg trijumfa na WTA 1000 turniru u Rimu, osvojila svoj četvrti pobjednički trofej na WTA Touru.

Kontaveit je ostala na šest naslova, a posljednji je osvojila prije dva tjedna u Sankt Peterburgu.

Za naslov u Dohi Swiatek je zaradila 380.000 američkih dolara i 900 bodova te će u ponedjeljak s osmog skočiti na četvrto mjesto pojedinačne WTA ljestvice i tako izjednačiti svoj najbolji renking u karijeri.

WTA Doha - finale:

Iga Swiatek (Polj/7) - Anett Kontaveit (Est/4) 6-2, 6-0

Linker
25. travanj 2024 15:00