Clive Brunskill Getty Images
SPREMA SE KAOS U KALENDARU

SA SASTANKA TENISAČA PROCURILA ŠOKANTNA VIJEST, OTPADA CIJELA ZEMLJANA SEZONA!? Evo kad bi se trebali igrati Mastersi, ugrožen i spektakl u Hrvatskoj!

Čim smo sletjeli u Los Angeles, vidjeli smo da je otkazano. Upravo sam na putu nazad doma, javio se Marin Čilić
Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 10. ožujak 2020. 21:02

Histeriju koja je nakon otkazivanja muškog i ženskog turnira u Indian Wellsu nastala u teniskim krugovima, kako među igračima tako i u javnosti, duhovitom je dosjetkom na Twitteru razbio Mardy Fish.

"Roger Federer uspio je pogoditi čak i termin za svoju operaciju."

Ispast će, doista, da se Švicarac povukao s Toura baš kada se tenis pridružuje drugim masovnim sportovima i završava u svojevrsnom limbu, jer veliko je pitanje što će dogoditi s turnirima koji bi se trebali održati u narednim tjednima i mjesecima i kako će koronavirus utjecati na kalendar sezone. Ako se otkazuju utrke, utakmice i cijela prvenstva, onda nije ništa čudno u tome da otpadaju ATP i WTA turniri, bez obzira na to što je to teniskom svijetu dosad bilo nemoguće i zamisliti.

Marina Čilića, koji je još u subotu u Domu sportova igrao protiv Indijca Nagala, vijest je dočekala odmah po dolasku u Kaliforniju.

- Čim smo sletili u Los Angeles, vidjeli smo da je turnir otkazan. Zabilježen je jedan slučaj u okrugu gdje je Indian Wells i zdravstvene službe su otkazale turnir. Bila je opcija da se igra pred praznim tribinama, ali to nisu dopustili. Sad sam upravo na putu nazad doma - javio se Čilić.

MELBOURNE, AUSTRALIA - JANUARY 26: Marin Cilic of Croatia reacts during his Men's Singles fourth round match against Milos Raonic of Canada on day seven of the 2020 Australian Open at Melbourne Park on January 26, 2020 in Melbourne, Australia. (Photo by Mark Kolbe/Getty Images)
Mark Kolbe/Getty Images

Kakva je sudbina Mastersa u Miamiju, zasad nije poznato, iako su se organizatori oglasili priopćenjem u kojem ističu da se turnir održava prema planu (23. ožujka do 5. travnja) i da će u suradnji s lokalnim vlastima pažljivo pratiti razvoj situacije. Neslužbeno, pritisak sponzora je jak jer je u igri velik novac, baš kao što je bio u Indian Wellsu gdje je nagradni fond za obje konkurencije "težak" 18 milijuna dolara.

- Tko zna što će biti. U Indian Wellsu je puno starijih ljudi pa je moguće da je i zbog toga otkazano - dodaje Marin.

Dok velika većina najboljih tenisača i tenisačica trenira u Kaliforniji i čeka hoće li se za koji dan također vratiti kućama ili ipak putovati u Miami, u Americi broj smrtnih slučajeva raste. U trenutku pisanja teksta bilo ih je 27.

Sa sastanka igrača procurila je i informacija da se razmatra otkazivanje cijele zemljane sezone, zaključno s Roland Garrosom. Italija je u karanteni i nemoguće je predvidjeti što će se dogoditi do 11. svibnja kada bi trebao početi Masters u Rimu. Monte Carlo (13. travnja) je odmah uz granicu s Ligurijom, a i održavanje drugih turnira (Barcelona, Budimpešta, München, Madrid...) sigurno će postati rizično.

Šuška se i o opciji da se sva tri Mastersa, dakle Monte Carlo, Madrid i Rim, odigraju nakon US Opena, kada bi raspored bio prilično zgusnut, a da manji otpadnu. U tom se slučaju postavlja pitanje i što će biti s Umagom. Sastanci s igračima i sponzorima traju, a posljednja informacija od strane ATP-ja kaže da "kalendar ostaje u statusu quo".

Linker
19. travanj 2024 02:18