Novak Đoković i Rafael Nadal

 FILIPPO MONTEFORTE Afp
Ovo bi svi željeli

Velika teniska legenda preporučuje što Đoković i Nadal trebaju napraviti da budu poput Federera

"To je ono što je omogućilo Federeru da produži svoju karijeru na najbolji mogući način."
Piše: S.N.Objavljeno: 11. studeni 2021. 07:59

Što će se dogoditi svjetskom tenisu kada se umirove Roger Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković. Tri tenisača koje mnogi smatraju najboljima svih vremena vladaju 'bijelim sportom' praktično dva desetljeća, a sva trojica imaju pod 20 osvojenih Grand Slam naslova.

Đoković je s 34 godine trenutno prvi igrač na ATP listi, godinu dana stariji Nadal je na 6. mjestu dok je Federer na 16. poziciji, a razlog je ipak što 40-godišnji Švicarac igra sve manje turnira kako bi na onim najvažnijima bio u što boljoj fizičkoj spremi i ostvarivao što bolje rezultate. Upravo je taj recept ono što velika teniska legenda, Amerikanac Jim Courier preporučuje Đokoviću i Nadalu.

"To je ono što je omogućilo Federeru da produži svoju karijeru na najbolji mogući način. On je birao turnire na kojima će igrati još od ranije faze svoje karijere", rekao je Courier i istaknuo ono što bi vjerojatno željeli svi teniski fanovi:

"Nadam se da ćemo imati sreće gledati Novaka i Rafu kako igraju do 40. godine poput Rogera, a možda i nakon toga. Trebat će imati nešto lakši raspored turnira kako bi bilo što svježiji".

Linker
19. travanj 2024 23:02