PJESNIK I POLITIČAR

Imotski: U rodnome mjestu Vlade Gotovca obilježena 20. godišnjica njegove smrti

Toni Garac iz HSLS-a je istaknuo kako je Vlado Gotovac ostavio neizbrisiv trag u novijoj hrvatskoj povijesti

Vlado Gotovac
 Davor Pongračić/Cropix

Predstavnici Udruge "Vlado Gotovac i Imotski" i splitsko-dalmatinske podružnice HSLS-a u povodu 20. godišnjice njegove smrti u ponedjeljak su položili su cvijeće i zapalili svijeću ispred spomenika tom istaknutom hrvatskom književniku i političaru u njegovu rodnome mjestu Imotskom.

Tom su prilikom Toni Garac iz HSLS-a i Mara Pezo iz Udruge „Vlado Gotovac i Imotski“ istaknuli važnost sjećanja na Gotovca, posebice u Imotskom, iz kojeg je ponikao i kojeg je toliko volio, priopćeno je iz splitskoga HSLS-a.

Nažalost, spriječena nastalom situacijom s covidom-19, Udruga 'Vlado Gotovac i Imotski' bila je prisiljena otkazati opsežni program koji je pripremala već duže vrijeme, rekla je potpredsjednica te udruge Mara Pezo, dodajući kako se nada da će taj program predstaviti sljedeće godine.

"Vlado Gotovac je velik u svakom pogledu i dok je nas Imoćana, sjećanje na njega, na njegov pjesnički opus i život u cjelini neće izblijediti nikada“, istaknula je Pezo.

Toni Garac iz HSLS-a je istaknuo kako je Vlado Gotovac ostavio neizbrisiv trag u novijoj hrvatskoj povijesti.

"Njegova žrtva za Hrvatsku, principijelnost i poštenje u politici te predanost u izgradnji demokracije ostat će njegov trajan doprinos za Domovinu", poručio je Garac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 14:37