Profimedia, Zuma Press - News
FINALE U PERTHU

BITKA ZA FED CUP Ajla Tomljanović teško poražena, a prva tenisačica svijeta nije izgubila niti jedan jedini gem

Piše: HinaObjavljeno: 09. studeni 2019. 12:24

Australija i Francuska su izjednačene nakon prvog dana finala Fed kupa koji se igra u Perthu. Finale su otvorile Kristina Mladenović (WTA-40.) i Ajla Tomljanović (WTA-51.), a Mladenović je uvjerljivo sa 6-1, 6-1 svladala australsku tenisačicu i tako dovela Francusku u vodstvo.

No, u drugom meču prvog dana, prva tenisačica svijeta Australka Ashleigh Barty nije pružila ni jednu šansu drugoj francuskoj tenisačici Carolini Garciji (WTA-45.) svladavši je s vrlo uvjerljivih 6-0, 6-0 nakon samo 56 minuta igre. Finale se nastavlja u nedjelju kada se igraju dva pojedinačna meča i meč parova.

Francuska u Perthu lovi svoj treći naslov pobjednice Fed kupa, prvi nakon 1997. i 2003., i prvi nakon tri poraza u finalima 2004., 2005. i 2016. Australija, treća najtrofejnija zemlja Fed kupa sa sedam naslova, pokušat će osvojiti prvi naslov nakon 1974. godine. Fed kupa nakon ovog finala mijenja svoj format kao što je to bilo s Davis Cupom.

Tako će se za titulu pobjednika iduće godini u travnju u Budimpešti tijekom jednog tjedna natjecati dvanaest ekipa. Iduće godine u travnju na završnici u Budimpešti nastupit će 12 reprezentacija, s tim da će ovogodišnji finalisti Francuska i Australija te Mađarska kao domaćin biti izravno plasirani uz još jednu reprezentaciju s pozivnicom, dok će ostalih osam zemalja sudionica morati proći doigravanje u veljači.

Linker
25. travanj 2024 02:12