TV VODIČ

Streaming preporuka: White lines je idealna sapunica za dugu mračnu zimu pred nama

White Lines, Netflix
 Netflix
Radnja počinje u pustari kod Almerije, gdje neočekivana kiša ispere pijesak s leša koji je tamo bio zakopan punih 20 godina

Sunce, more, ljeto. Droga, ubojstvo, misterij. Razgolićeni glumci, seks i drama. Na papiru "White Lines", španjolsko-britanska koprodukcija zvuči kao pun pogodak. Posebno jer su autori serije Alex Pina, iza kojeg je veliki Netflixov hit "La Casa de Papel" i producenti drugog njihovog velikog hita "Kruna".

Deset epizoda, fantastične lokacije, bogata produkcija, dobra glazba - sve to nosi seriju čija se radnja na kraju ipak raspada, ali hej, usred smo mračne i duge koronazime i svaka eskapistička sapunica tračak je dobrodošle svjetlosti. Serija se gleda brzo, bez pretjeranog umnog napora, i ako ste spremni zažmiriti na pokoju nelogičnost ili ljigavu repliku, odlično ćete se zabaviti.

Radnja počinje u pustari kod Almerije, gdje neočekivana kiša ispere pijesak s leša koji je tamo bio zakopan punih 20 godina. Ispostavi se da je riječ o Axelu Collinsu (Tom Rhys Harries), mladom britanskom DJ-u koji je misteriozno nestao na Ibizi usred najveće popularnosti pa njegova mlađa sestra Zoe (Laura Haddock) ostavlja muža i djecu kako bi na otoku razrješila njegovo ubojstvo. Axel je davno s grupom prijatelja hipija iz sivog Manchestera pobjegao na Ibizu kako bi počeo novi život i postao DJ, a tamo se usput sukobio s bogatom obitelji Calafat koja vodi narkobiznis i većinu klubova na otoku, a čiju je kćer usput zaveo.

Tko ga je ubio, tko skriva tajne, tko će se zaljubiti, a tko rastati, tko će koga ubiti? Sve to skupa je zanimljivo, radnja skače iz prošlosti gdje prati Axelov uspon, u sadašnjost gdje se prati istraga. Ipak, očekujete li novi La Casa de Papel (po meni ionako bespotrebno razvikanu seriju), grdno ćete se razočarati. Kritika je seriju dočekala na nož, a Netflix je drugu sezonu otkazao, ali ovih slatkih deset epizoda vrijedi pogledati, ako ništa drugo - da biste pobjegli od ružne stvarnosti.

Premijera: Problemi ljubavnika u dirljivoj predstavi večeras u Splitu

Italo Calvino napisao je "Teške ljubavi" nakon što se preselio u Pariz na valu šezdesetosmaške kulturne revolucije i nakon što je pristupio grupi slavnih eksperimentalnih pisaca u kojoj su bili Raymond Queneau, Roland Barthes, Georges Perec i Claude Lévi-Strauss. Zbirka je to kratkih priča o ljubavi i problemima ljubavnika u komunikaciji, u kojima autor miješa realnost i iluziju u razotkrivanju ljubavnih obrazaca i tajni naizgled obične svakodnevice. U adaptaciji mladog dramaturga Ivana Penovića i u režiji Aleksandra Švabića, predstava "Teške ljubavi" bit će premijerno izvedena večeras u Gradskom kazalištu mladih Split. Riječ je o zajedničkom radu splitskog HNK i GKM-a, a sudjeluju Vanda Boban Jurišić, Lidija Florijan, Ana Gruica Uglešić, Nada Kovačević, Luka Čerjan, Pere Eranović, Mijo Jurišić i Tina Munivrana Novković.

Opera: 'Carmen' posvećena Mani Gotovac danas premijerno u Rijeci

Prošlo je godinu dana otkako nas je napustila Mani Gotovac, strastvena zaljubljenica u teatar. Rođena je 12. studenoga, na dan kada će HNK Ivana pl. Zajca premijerno izvesti Bizetovu "Carmen", operu koju je posebno voljela. Inscenaciju bezvremenske priče o strastvenoj, slijepoj ljubavi, ljubomori, prkosu i bijesu, potpisuju Selma Banich, Sandra Dekanić, Marin Blažević i Alan Vukelić.

U doba tmurnih vijesti Kneževa palača daje porciju ljubavi

Predmeti koji progovaraju o ljubavi - onoj roditeljskoj, bračnoj, bratsko-sestrinskoj, prijateljskoj, o ljubavi prema Bogu, umjetnosti, glazbi, sportu, zavičaju, prirodi, o ljubavi prema samima sebi, moći će se pogledati od danas u podne u Edukativnoj dvorani Kneževe palače u Zadru, kada se otvara izložba namijenjena prije svega djeci predškolske i školske dobi.

Jesenska večer uz Balaševićeve balade u klubu Boogaloo

Ljubitelji Balaševića ponovno će večeras doći na svoje kada će kroz klub prohujati njegove najljepše balade u unplugged izvedbi. "Svirajte mi jesen stiže, dunjo moja", a s njom stiže i Nenad Jelenković, frontmen (Ne)normalnih, novosadskog tribute benda koji je ovdje već nekoliko puta svirao i donio dobru atmosferu. Vrata kluba otvaraju se u 19.30 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 07:25