StoryEditor
Borna Ćorić i Marin Čilić
 JURE MISKOVIC/CROPIX
VELIKA STVAR

Čilić i Ćorić otvorili teniski centar u Zadru na jedinstven način, a sudjelovao je i otac Novaka Đokovića

"Ponosni smo što otvaramo Regionalni centar, odnosno što smo nakon Davis Cupa iza sebe ostavili trag"
Autor: Dražen ŽuraObjavljeno: 16. lipanj 2020. 15:07

U Zadru je na svečan način, istina bez velike ceremonije, ali zato uz podosta uzvanika iz javnog i sportskog života, napose tenisa, otvoren Regionalni teniski centar, čime je zaokružena priča koja je počela prije dvije godine. I ona sadrži sedam zemljanih i tri betonska terena koja su dovršena nedavno, dok je prigoda za službeno puštanje “u rad” zapravo Adria Tour, u ovom trenutku najveći teniski događaj u svijetu, čijim će dijelom biti Hrvatska, odnosno Zadar.

Nije bilo uobičajenog presijecanja vrpce, nego su naši Davis Cup reprezentativci, Marin Čilić i Borna Ćorić s dva servisa, otvorili deset teniskih bisera Dalmacije!

- Zadnjih nekoliko tjedana sam u Zadru, međutim, tek ću nakon odigranog turnira moći govoriti o kvaliteti terena - našalio se Ćorić te nastavio, između ostalog kazavši kako je Zadar s njime i Hrvatska, dobio jedan reprezentativan centar na dobrobit svim tenisačima, zaključio je Borna, koji se u Zadru osjeća kao na svojem terenu.

image
Regionalni teniski centar Hrvatskog teniskog saveza na Višnjiku
JURE MISKOVIC/CROPIX

Iznimno raspoložen bio je i Marin Čilić, jer se ponovno vratio na mjesto gdje je prije dvije godine Hrvatska u dramatičnom polufinalnom meču Davis Cupa srušila reprezentaciju SAD-a, kao i Francusku 2016.

- Drago mi je što je ispred mene ponovno druženje s tenisom, nakon podužeg izbivanja, jer znamo da je svugdje ta aktivnost prestala. Mi ćemo imati vrhunski turnir zahvaljujući Novaku Đokoviću, jer ovo što slijedi naša regija još nije vidjela, uz to ima i humanitarni karakter. Sjećam se Zadra i 2016. i 2018. godine odakle je krenulo naše osvajanje Davis Cupa - kazao je Čilić.

U Zadru je uvijek rado viđena gošća Nikolina Babić, predsjednica Hrvatskog teniskog saveza, koja je među onima koji su pokrenuli nastajanje regionalnog centra. Uz pozdrav svim uzvanicima, prva dama HTS -a zahvalila se i Goranu Đokoviću, ocu Novaka Đokovića koji je također nazočio svečanosti.

image
Iva Majoli i Ana Konjuh
JURE MISKOVIC/CROPIX

- Ponosni smo što možemo otvoriti Regionalni centar, odnosno što smo nakon Davis Cupa iza sebe ostavili trag, sedam zemljanih terena i evo sada tri betonska na kojima će se sve naše reprezentacije moći pripremati, održavati natjecanja i tako promovirati tenis. Nadam se da će iz Dalmacije u svijet tenisa krenuti mnogi mladi, jer bez toga nema ni razvoja tenisa. Prihvatili smo izazov kojeg su prepoznali i u ITF-u, ovo je velika promocija Zadra i Hrvatske, nakon što smo se obranili od korone. Zahvaljujem se Vladi Republike Hrvatske koja je bila uz nas, jednako i Tomislavu Družaku iz Središnjeg ureda RH, koji je također bio uz projekt. Sretno svima na turniru - poželjela je Babić, predsjednica HTS-a.

U svojem opuštenom izdanju nekoliko riječi o terenima prozborio je i Goran Ivanišević, trener u stožeru Novaka Đokovića, ujedno i direktor Adria Toura za Hrvatsku.

- Ma što kazati nego da je ovo fenomenalna stvar za tenis u Dalmaciji, ujedno i prvi korak prema izgradnji Nacionalnog centra u Zagrebu. Ali, mi ćemo nastaviti raditi na tome da se ovakvi ili slični centri izgrade u Splitu, Šibeniku i da se prošire na cijelu Hrvatsku - najavljuje Ivanišević.

Svoje mišljenje iznijela je i Iva Majoli, izbornica ženske teniske reprezentacije...

- Iskreno, prezadovoljna sam što je Dalmacija dobila jedan predivan teniski centar kakvim se malo tko u Europi može pohvaliti. Doista, presretna sam i zbog činjenice da će na ovim terenima prije svih mladi Zadrani, ali i djevojčice i dječaci iz cijele Dalmacije, kao i hrvatski reprezentativci imati uvjete za rad kakvi se samo poželjeti mogu. Evo, mi živimo jedan dio toga - kazala je Majoli.

Linker
16. lipanj 2020 23:20