MANAN VATSYAYANA Afp
SJAJAN NASTUP

Donna Vekić uvjerljivom pobjedom izjednačila svoj najbolji rezultat na Australian Openu

Hrvatska predstavnica već je i saznala tko joj je suparnica u velikoj borbi za četvrtfinale
Piše: SN/HinaObjavljeno: 21. siječanj 2023. 08:07

Donna Vekić izborila je osminu finala Australian Opena, a u meču trećeg kola je uvjerljivo sa 6:2, 6:2 porazila Španjolku Nuriju Parrizas-Diaz. U meču je servirala pet aseva i šest joj je put uzela servis, dok je svoj izgubila dva puta. Vekić je imala 20 winnersa, a Parrizas-Diaz je napravila 21 neprisiljenu pogrešku.

Hrvatska je tenisačica ovu prepreku u Melbourneu preskočila za samo sat vremena i pet minuta igre, a usput je i izjednačila svoj najbolji plasman na Australian Openu.

Podsjetimo, Vekić je do osmine finala u Australiji već jednom stigla 2021. godine. Do istog je kola stigla i 2019. na Roland Garrosu, kao i 2018. na Wimbledonu, dok joj je trenutno još uvijek najbolji rezultat na Grand Slam turnirima ono četvrtfinale US Opena iz 2019. godine.

Donna će se za prolaz među osam najboljih u Melbourneu boriti s Čehinjom Lindom Fruhvirtovom koja je u istom kolu izbacila sunarodnjakinju Marketu Vondroušovu s 2:1 u setovima (7:5, 2:6, 6:3). Čehinja je 82. na WTA ljestvici i s njom Vekić do sada nije igrala.

image

Donna Vekić

MANAN VATSYAYANA Afp

Linker
17. travanj 2024 15:16