Vladimir Jovanoski, izvršni direktor HTS-a, Borna Gojo, Nikolina Babić, predsjednica HTS-a, Vedran Martić i Nino Serdarušić

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
DAVIS CUP

Hrvatska saznala gdje će igrati, otpao Borna Ćorić: ‘Imamo Čilića, imamo najbolji par na svijetu...‘

‘Vjerujemo da ćemo proći grupu te da dolazimo u četvrtfinale‘, poručila je Nikolina Babić.
Piše: HinaObjavljeno: 19. studeni 2021. 15:05

Kraj teniske sezone rezerviran je za završnicu Davis Cupa, a završni turnir održava se od 25. studenog do 5. prosinca. Hrvatska će svoj prvi meč u Torinu odigrati već u četvrtak, 25. studenog protiv Australije.

Marin Čilić, Nino Serdarušić, Borna Gojo, Nikola Mektić i Mate Pavić snage su koje će predstavljati hrvatski tenis u Torinu. Hrvatska je u skupini D s Mađarskom i Australijom, a ako osvoji prvo mjesto, u četvrtfinalu će, također u Torinu, igrati protiv pobjednika skupine E (Italija, SAD, Kolumbija).

“Žao nam je što Borna Ćorić nije s nama, no veseli smo zbog odlaska u Torino. Želimo Borni brz oporavak i povratak na terene. S ovim sastavom također imamo veliku šansu obzirom na izvrsnu formu Marina Čilića te par broj jedan u svijetu, te s cijelom ekipom i stručnim stožerom koji je uvijek uz nas u pratnji. Vjerujemo da ćemo proći grupu te da dolazimo u četvrtfinale”, izjavila je Nikolina Babić, predsjednica Hrvatskog teniskog saveza na konferenciji za medije ususret Davis Cupu održanoj danas u hotelu Hilton Garden Inn Zagreb.

image

Nikolina Babić

DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Nikolina Babić odnedavno je izabrana potpredsjednicom organizacije Tennis Europe.

“Veliko je to priznanje i velika šansa za hrvatski teniski savez kako bismo svi zajedno nešto više učinili za Tennis Europe i općenito za europski tenis, mlade igrače te postigli veće mogućosti dolaska novih turnira u Hrvatsku. Bitno je da i juniorski tenis bude u većoj mjeri zapažen te je to dio na kojem će se više raditi.Fokus će biti i na novim programima.”

“Posljednje dane proveli smo u pripremi. Nažalost Borna Ćorić zbog ozljede ramena, koja ga već dulje vrijeme muči, neće biti u stanju nastupati na natjecanju. Na njegovo mjesto će ući Nino Serdarušić, uz Marina Čilića i Bornu Gojo. Imamo i najbolji par Nikolu Mektića i Matu Pavića. Sutra ujutro putujemo za Torino gdje ćemo u naredna četiri dana imati treninge. Prvi nastup igramo u četvrtak protiv Australije, a u nedjelju protiv Mađarske. Nadam se da ćemo proći našu grupu te da ćemo u četvrtfinalu zaigrati s pobjednikom grupe koja se također igra u Torinu. To će vjerojatno biti Italija ili SAD”, izjavio je Vedran Martić, izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije.

U prvoj fazi natjecanje se održava u šest skupina, a nastavak igranja izborit će šest pobjednika skupina i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Ususret Davis Cup natjecanju Borna Gojo je izjavio:

“Osjećam se super te u dobrom raspoloženju očekujemo prvu skupinu. Dat ćemo sve od sebe te se nadamo najboljem rezultatu. Tamo su već Nikola Mektić i Mate Pavić kako bismo spremni dočekali protivnike koji su kvalitetni igrači u oba tima. Sretni smo jer imamo Marina Čilića koji je u odličnoj formi te najbolji par na svijetu. Drugi bod ćemo se također truditi odigrati što bolje. Mislim da imamo zaista dobre šanse za proći dalje.” kazao je Gojo, dok je Nino Serdarušić dodao:

“Spremni smo za početak Davis Cupa te jedva čekamo stići u Torino. Dobro poznajemo oba protivnika, Australiju i Mađarsku. Prije dva tjedna igrao sam protiv Mađara te vjerujem u naš tim i mislim kako možemo ostvariti odlične rezultate.”

Hrvatska je do sada osvojila dva Davis Cupa.

Linker
14. travanj 2024 10:02