Mektić i Pavić protiv braće Ymer

 LAPRESSE/DDP USA/PROFIMEDIA Lapresse/Ddp Usa/Profimedia
DRAMA U DAVIS CUPU

Borna Ćorić spasio Hrvatsku nakon čak četiri uzastopna poraza, Mektić i Pavić donijeli veliku pobjedu!

Protiv Šveđana počeli smo porazom Goje, Ćorić nas je vratio u život, a Mektić i Pavić dovršili su posao
Piše: SNObjavljeno: 15. rujan 2022. 22:23

HRVATSKA - ŠVEDSKA 2:1

Hrvatska Davis Cup reprezentacija svladala je u 2. kolu Davis Cupa u Bologni Švedsku s 2-1 i stekla dobre šanse za plasman na završnicu.

Pobjednički bod donio je par Nikola Mektić-Mate Pavić koji je s 7-5, 6-3 svladao Mikela i Eliasa Ymera za 83 minute igre.

Prvi bod Šveđanima osigurao je Elias Ymer 6-2, 7-6 (2) pobjedom protiv Borne Goje, a potom je Borna Ćorić svladao Mikaela Ymera 6-4, 3-6, 6-3.

Mektić i Pavić su pokazali zbog čega su jedan od najboljih parova svijeta, a protiv braće Ymer su došli do pobjede u dva seta. U prvom setu je hrvatski par gubio s 2-4, ali je odmah vratio izgubljeni servis, da bi kod 5-5 napravili "break" za dobitak seta. U drugom setu Nikola i Mate su poveli s 3-1, a meč završili još jednim "breakom" za 6-3 i ukupno slavlje Hrvatske.

Hrvatska, koja je lani igrala finale Davis Cupa, mora sada pobijediti Argentinu u subotu kako bi sigurno osvojila jedno od prva dva mjesta u skupini koja vode na završnicu koja će se igrati krajem studenoga u Malagi.

U petak u našoj skupini igraju Italija i Argentina.


N. MEKTIĆ/M. PAVIĆ - E.YMER/M. YMER 7:5, 5:3

DRUGI SET

Žilavi su Šveđani i ne predaju se tek olako, ali su jednako tako dobri Hrvati. Mekta i Pavić na pragu su pobjede s 5:3 u drugom setu.

Iza nas je gem prepun preokreta u kojemu su ipak ‘živu glavu‘ izvukli Mektić i Pavić koji nisu dozvolili protivnicima da ih brejknu.

Malo je nedostajalo da Mektić i Pavić dođu na prag pobjede s novim brejkom. Nisu iskoristili jednu brejk loptu koju su imali, a švedski je par poslao jasnu poruku - stvari ovdje još nisu gotove!

Bez ikakvih poteškoća nastavljaju naši tenisači igrati i potpuno dominantno osvajaju četvrti gem trećeg seta.

Nakon što je svako osvojio svoj servis u drugom setu, Mektić i Pavić uspjeli su brejknuti svoje protivnike.

PRVI SET

U nimalo lakom gemu, borili su se hrvatski tenisači, propustili su set loptu, pa su ih Šveđani skoro brejknuli, ali na kraju su došli do vodstva!

I evo brejka u bitnom trenutku! Uspjeli su Mektić i Pavić povesti i sada će servirati za prvi set.

Uslijedile su uvjerljive izvedbe bez poteškoća kod našeg, ali i njihovog servisa nakon što se hrvatski par vratio s 4:2.

Ali stigao je instantni odgovor. Sada su Mektić i Pavić brejknuli njihovu duo. Dobro su izašli na mrežu i natjerali ih na pogrešku kod 30:40, da bi se za osvajanje gema pobrinuo Mikael Ymer koji je loptu poslao daleko izvan terena.

Loše vijesti za Hrvatsku. Uspjela su braća Ymer brejknuti naš par koji je do sada izgledao besprijekorno.

Uz malo poteškoća ipak su Mektić i Pavić dobili četvrti gem. Na 40:30 Mektić je poslao sjajan volej na kojeg stariji, Elias, nije stigao.

Zasad svaki par osvaja svoj servis.

Prvi će servirati Šveđani.

O prolasku dalje odlučivati će bolji par. S jedne strane su za Hrvatsku Nikola Mektić i Mate Pavić dok boje Švedske brane braća Ymer koji su već danas igrali svoje mečeve. Jedan uspješno, a drugi bez uspjeha.

BORNA ĆORIĆ - MIKAEL YMER 6:4, 3:6, 6:3

Hrvatska muška teniska reprezentacija izjednačila je protiv Švedske na 1-1 u susretu 2. kola skupine A Davis Cupa u Bologni nakon što je Borna Ćorić svladao Mikaela Ymera 6-4, 3-6, 6-3 u meču koji je trajao čak dva sata i 40 minuta.

Prvi bod Šveđanima osigurao je Elias Ymer 6-2, 7-6 (2) pobjedom protiv Borne Goje, a odluka će pasti u susretu parova, gdje će igrati Nikola Mektić i Mate Pavić za Hrvatsku, a Andre Goransson i Elas Ymer za Švedsku.

Ćorić (ATP-26,) je slavio protiv Ymera, koji je 98. tenisač svijeta i koji se pokazao čvrstim i neugodnim protivnikom.

Borna je dobio prvi set zahvaljujući "breaku" u prvom gemu meča, no u drugom setu je tamnoputi Šveđanin preokrenuo, a i njemu je bio dovoljno samo jedno oduzimanje servisa, kod 1-0.

U trećem setu Ćorić je poveo s 3-0, potom u petom gemu "preživio" pritisak Šveđanina na svom servisu, a nakraju mu je trebalo čak pet meč-lopti za završetak meča i pobjedu, čime je ipak ostavio Hrvatsku u igri za završnicu.

U meču je prvi hrvatski "reket" imao manje winnera (26) i više neprisiljenih pogrešaka (29) od Ymera, ali ga je izvukao servis s osam aseva i 78 posto prvoga servisa.

Bio je to prvi međusobni sraz Ćorića i Ymera, rođenog Šveđanina etiopskog podrijetla.

Hrvatska, koja je lani igrala finale Davis Cupa, mora pobijediti Švedsku ukoliko želi proći na završnicu. Nakon 0-3 poraza od Italije u 1. kolu i Hrvatska sada mora svladati i Švedsku i Argentinu u subotu kako bi osvojila jedno od prva dva mjesta u skupini koja vode na završnicu koja će se igrati krajem studenoga u Malagi.

image

Borna Gojo

LAURENT LAIRYS/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Laurent Lairys/livemedia/Shutterstock Editorial/Profimedia

BORNA GOJO - ELIAS YMER 2:6, 6:7 (2:7)

U prvommeču dana prvi bod Šveđanima osigurao je Elias Ymer 6-2, 7-6 (2) pobjedom protiv Borne Goje.

Za Ymera je ovo druga pobjeda u isto toliko nastupa u Bologni, u utorak je svladao i Argentinca Sebastiana Baeza, dok je Gojo upisao drugi poraz, u srijedu je izgubio i od Talijana Lorenza Musettija.

Prvi set protekao je u potpunoj dominaciji Šveđanina koji je lakoćom držao svoj servis, dok je stalno prijetio "breakom" na Gojin te mu dva puta oduzimao početni udarac. Gojo je uspio zadžati svoja prva dva servis-gema iako je svaki put bio suočen s "break-loptom" i povesti sa 2-1, no uslijedila je serija od pet gemova zaredom za Ymera kojima je dobio prvu dionicu sa 6-2.

U drugom setu Gojo je zaigrao mnogo bolje, poglavito na reternu, a i 26-godišnji Šveđanin je počeo više griješiti te je meč bio mnogo izjednačeniji. Kod vodstva Goje 2-1 naš je tenisač stigao do prve "break-lopte" u meču, ali Ymer se uz veliku pomoć mreže uspio spasiti. No, kod prednosti od 3-2 Gojo je uspio oduzeti servis Ymeru samo da bi odmah u sljedećoj igri ispustio tu prednost, pa je o pobjedniku drugog seta odlučivao "tie-break". Šveđanin je u odlučujućoj igri daleko bolje reternirao te priveo susret kraju.

Linker
26. travanj 2024 03:06