StoryEditor
Novak Đoković
 AFP
PREVIŠE JE OTKRIO

Đoković mijenja dres? Šokirao svoju Srbiju: ‘Novak se želi pridružiti mojoj reprezentaciji!‘

Želi pomoći državi koja je njegov drugi dom, ali kako će na to reagirati brojni njegovi fanovi....
Autor: SNObjavljeno: 19. svibanj 2020. 16:45

Kad imate situaciju da Tour ne funkcionira (ATP, WTA, ITF Grand Slam turniri), nerijetko morate istinski duboko "zakopati" ne bi li našli na robu u ovo posebno (izazovno) vrijeme i sasvim neočekivano jedan intervju na L'Equipeu postao je izvor zanimljive priče...

A tamo je objavljen intervju s Benjaminom Balleretom, sportašem kojeg će i malo bolji poznavatelji teško - detektirati. Nije bez razloga, jer ovaj 37-godišnjak je jednom bio tek 204. tenisač svijeta, uostalom najbolji rezultat mu je 3. kolo (ali treće kolo - kvalifikacija) na Roland Garrosu. 

image
Jelena i Novak Đoković u Monte Carlu
AFP

Još bolji poznavatelji tenisa sjetit će se da je taj Balleret odigrao najduži tie-break u profesionalnom tenisu koji je otišao sve do 70 poena (36-34), a dogodio se na Futuresu na Floridi 2013. godine. 

Ono zašto tog tenisača "razvlače" pojedini mediji je izjava koju je dao francuskim novinama, a tiče se - Novaka Đokovića.

"Novak mi je osobno rekao da bi se pridružio mojoj reprezentaciji. Htio bi pomoći mojoj državi i ovdje je dobrodošao", poručio je 37-godišnjak.

image
Rafa i Novak u Rod Laver Areni u Melbourneu
Getty Images

Uostalom, tamo Đoković ima i prebivalište, tamo i plaća porez (koliko god mizeran bio). Riječ je o kneževini Monako...

"On jako voli Monte Carlo i tu provodi dosta vremena. Pomogao nam je i kad smo renovirali terene", dodao je.

Zlobnici bi mogli reći da bi se tamo mogla stvoriti "momčad svih vremena", jer brojni profesionalci tamo prijavljuju adresu ne bi li što bezbolnije prošli. Od Hrvata to su činili i Ivanišević, Ljubičić, Ančić, Čilić, a kad bi pobrojali sve svjetske igrače...

image
Novak Đoković
AFP

Linker
02. lipanj 2020 17:27